maandag 18 mei 2015

Graduation en examen

Vervelen doen we ons hier niet. Afgelopen vrijdag was Rik zijn graduation en dit gaat op zijn typisch Noord Amerikaans. Heel anders dan in Nederland waar je bij wijze van spreken je diploma per postorder krijgt thuisgestuurd......
Hier staan de studenten centraal en worden op bijzondere wijze in het zonnetje gezet en met veel respect behandeld. Voor Rik en ons een dag om niet te vergeten, Rik was toch wel gespannen en krijgt dan dezelfde karakter trekjes als zijn vader wat niet altijd prettig is voor de buitenwereld..... Ik steek de hand in eigen boezem en neem de volledige verantwoordelijkheid voor mijn dna inbreng.
Het mooie van Rik is dat hij aan het einde van deze gestresste en chaotische dag sorry zegt voor zijn gedrag. Hij zegt genoten te hebben en zich speciaal voelde door deze manier van het uitreiken van zijn diploma. Hebben jullie enig idee wat voor topprestatie Rik heeft geleverd? Als een vreemde alien ergens halverwege starten in een Highschool op een ander continent en dan slagen! Niet alleen dat maar ook nog eens met bijna al zijn vakken op het hoogste niveau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

San  loopt op haar laatste benen en sleept zich naar 20 mei voor haar hoplijk laatste examen uit haar leven. Ze is nu 3 dagen "vrij" oftewel benut iedere minuut om te trachten nog wat kennis tot zich te nemen.Ik sluip om haar heen, voorzie haar van thee en koekjes, neem haar alle huishoudelijke taken uit handen en heb vandaag samen met Koen boodschappen gedaan. Verder in de tuin gewerkt, voor onze Bear aan het zorgen die nu in de ondeugende fase zit, wat een lieverd is hij toch!
Gisteren en eergisteren in de basement gewerkt en samen met Willem de electriciteit op een haar na geinstalleerd. Ik had altijd een hekel aan stroom maar doordat ik hier overal bij betrokken ben mag ik zeggen dat ik nu bijna zelfstandig de boel kan installeren tot en met het panel aan toe.
Komende week kan Rik over naar zijn kamer die we al een beetje aan het inrichten zijn. Net op tijd voor het bezoek uit Nederland voor de gehele maand juni.

Druk, moe maar voldaan (ik moet soms hard nadenken om het Nederlandse woord te vinden).
Ik vraag aan alle lezers om op 20 mei voor mijn schat te duimen, kaarsen te branden of andere motiverende en krachtgevende rituelen, ze heeft jullie nodig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten