donderdag 30 april 2015

Van Clematis tot electrische gitaar

Veel wind de laatste tijd, de temperatuur gaat aardig op en neer maar geen vorst meer in de nachten. De natuur begint te ontluiken en alles wordt nu groen. Het is een genot om in de tuin te werken, lekker aan het snoeien, blad ruimen, enz.
Ik heb me suf gezocht naar een hendel voor de buitenkranen.......toen maar even de verkopende makelaar gebeld en gevonden!
Klinkt misschien een beetje decadent maar er zijn verschillende buitenkranen anders red je het niet met je tuinslang. Vandaag een Clematis geplant en een vogelhuis opgehangen, het hek van de veranda gerepareerd en een roos geplant.

Rik krijgt nu veel proefwerken en slaat zich er goed doorheen. Nog even en dan zit Highschool erop!
Ik heb deze week nog contact gehad met de school voor de Paramedic opleiding in St Albert, ik blijf er bovenop zitten en het ziet er nu naar uit dat Rik in juli kan starten met de eerste opleiding. Dit is wat Rik wil en we zijn blij dat hij een duidelijk doel voor ogen heeft, de hoofd opleiding wordt versneld gegeven, in plaats van 2 jaar is het anderhalf jaar. Er is een grote vraag naar Paramedics dus uitstekende toekomst perspectieven.
Gisteren met Koen naar een electrische gitaar wezen kijken in de binnenlanden van Edmonton. In een toch wel erg sjofele buurt kwamen we aan bij een oud en verwaarloosd pand welke het niet slecht had gedaan in een horror film. Bij het aanbellen zagen we een opschrift dat we de achterdeur moesten nemen. Koen vroeg me nadrukkelijk om voorop te lopen en kleefde aan me vast bij onze tocht naar de achterdeur. Overal lagen dozen en ander ondefenieerbare troep opgestapeld. Bij de achterdeur aangekomen stond de eigenaar opeens achter het raam. Een klein mannetje met een vlassig baardje en een brilletje op liet ons binnen. Hij verzocht ons om hem te volgen, we moesten een soort van Harry Potter achtige trap af welke ons leidde naar de spelonken van de muziekinstrumentenkamer (leuke voor scrable). De eigenaar had verschillende gitaren staan en Koen was geinteresseerd in een jaren 60 gitaar welke ook de favoriet was van Jimmy Hendrix. De man knikte goedkeurend, sloot de gitaar aan op de bij de prijs inbegrepen versterker en begon op de snaren te beuken en wonder boven wonder deze man kon een behoorlijke riedel spelen. Koen zei "ok, ik heb genoeg gehoord, ik wil die gitaar en de versterker". Trots haalde hij zijn zelfverdiende dollars uit zijn portemonnaie en is nu in het bezit van een heel erg coole gitaar. Hij oefent druk dus Opa Jaap en Kika worden hopelijk verblijd met een gitaar spelende kleinzoon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten