zondag 16 februari 2014

Vooruitgang

Er komt wat meer ruimte in de studie van San, de afgelopen zomervakantie heeft ze reeds het vak sociologie gedaan waardoor haar schooldagen lekker kort zijn. Haar cijfers zijn heel goed te noemen en met nog 2 weken te gaan staan 2 maanden met praktijk voor de deur namelijk medicijnen en operatie.
Regelmatig komt het voor dat ze het wat rustiger heeft en dus vatte San het plan op om een part time baan te zoeken. Een verzorgingshuis hier in de buurt vroeg personeel dus San trok de stoute schoenen aan en leverde haar CV af bij de balie. Na wat heen en weer gebel lukte het om een afspraak te maken voor een sollicitatiegesprek. Dit gesprek verliep voorspoedig en is San aangenomen! De manager vroeg wanneer San klaar is met haar studie want rond die tijd willen ze een LPN aannemen dus wederom heel goed nieuws! Aan het einde van het gesprek kreeg San te horen wat haar uurloon zou zijn, uiterlijk vertoonde onze San geen emotie maar van binnen juichte ze, zoveel geld had ze in Nederland nooit kunnen verdienen.
In Alberta gaat het economisch geweldig en er is heel veel werk.


Morgen gaat San beginnen bij haar nieuwe werkgever, ze is een beetje gespannen maar kijkt er ook naar uit. Weer is wat anders dan de hele dag in een muffe klas. Rik en Koen moeten dus zelfstandig uit bed en zich klaar maken voor school want papa en mama gaan allebei werken. San is thuis als de jongens weer thuis komen, ik misschien want als ze me bellen voor overwerk dan kom ik pas thuis als iedereen al diep in slaap is. Ja dat zijn lange dagen maar ik hou er ook een heel leuk centje aan over en dat is ook heel belangrijk om het gezin te laten draaien. Heel langzaam herstellen we ons van alle financiele klappen en komt er meer bestedingsruimte. Voor mij persoonlijk een gevoel alsof er een kudde olifanten van mijn schouders is gesprongen.

2 opmerkingen:

  1. Susan wat geweldig dat je nu een partime baan hebt. En zo snel geregeld.. Toppie hoor! Wij zijn toch wel erg trots op jullie alle VIER! Geweldig. Een dikke knuffel An en HENNY.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Susan gefeliciteerd. Het ziet er nu echt naar uit dat jullie het gaan redden. Goed bericht. Grt. Pascal

    BeantwoordenVerwijderen