vrijdag 21 februari 2014

Mooi.

Ik kreeg net een brief van het Government Pension Plan, ik heb net alle papieren ingevuld en zit toch wel een beetje trots naar het resultaat te kijken. Vooropgesteld dat het in Nederland allemaal heel normaal is dat je een pensioen, ziektewet, vakantiedagen, enz hebt, hier in Canada ligt dit "ietwat" anders. Wat een lekker en vooral rustgevend gevoel dat dit nu allemaal goed is geregeld, heerlijk!
San is nu aan het werk en heeft het enorm naar haar zin, ze heeft een hele leuke groep collega's en men is al heel blij met San (dat verbaasd me dus totaal niet).


Ik heb nu de Olympische Spelen aanstaan en bedenk me dat wij als gezin ook wel een soort van medaille verdienen...... Het lijkt wel alsof we een turbo in den kont hebben want we gaan als een raket! Als ik denk aan de tijd dat we hier aankwamen en alles op moesten bouwen zoals bijvoorbeeld kredietwaardigheid en we meermalen mopperden op het Canadese "onbegrip" dat ze ons Hollandse verleden niet meerekenden. Nu gaan alle deuren open en blijkt dat we 15 maanden verder zeer gewaardeerde klanten zijn geworden. Onze bank is zeer over ons te spreken en zijn alle beperkingen die ons als verse immigranten werden opgelegd inmiddels opgeheven. Af en toe denken we stiekem aan het kopen van een huis over ruim een jaar. Hier hebben we wat financieel advies over gevraagd en blijkt dat we zoveel kredietwaardigheid hebben opgebouwd dat we dezelfde voorwaarden krijgen als een Canadees! Dat hebben wij als gezin toch maar even mooi geflikt! Wat een prachtig mooi land, wat een mogelijkheden, wat een vriendelijke mensen, wat een mooi leven!

1 opmerking:

  1. Wat geweldig voor zo'n klein landje ,en dan maar liefst 24 medailles.Dat is toch wel fantastisch. Hebben jullie ook nog medailles gehaald? Maar vast niet zo veel.Fijn dat Susan leuk werk heeft en dat alles nu goed loopt,wij zijn erg blij voor jullie en natuurlijk ook heel erg trots. Een knuffel van ons.An en Henny.

    BeantwoordenVerwijderen