vrijdag 26 juli 2013

Bessen plukken

Gisteren kwamen we Willem Snoek tegen bij de Hollandse bakker in ons dorp. Hij was net terug van bessen plukken en liet ze zien en proeven......Heerlijk, het bleken saskatoons te zijn, een soort van blauwe bessen en heerlijk zoet van smaak. Willem gaf ons het adres, het bleek een kwartiertje rijden te zijn en dat is hier.....juist om de hoek!

Vanmorgen Rik, Koen en Matt (vriend van Koen) bijtijds wakker gemaakt, ontbeten en naar de
U pick farm gegaan. We moesten van de highway 37 een Range Road op, dit zijn gravelwegen die voor het oog oneindig doorlopen vanaf de snelwegen. De farm ligt prachtig gelegen, een mooi woonhuis op zo'n 30 hectares met allerlei fruitbomen en struiken. De eigenaresse gaf ons een aantal mandjes en wees ons de bessenbomen die vol hingen met trossen bessen. Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik word er altijd een beetje hebberig van, ongelooflijk hoeveel bessen er hingen en hangen. Het weer was schitterend, blauwe lucht, zon en een koel windje. De jongens deden ook hun best en in 3 kwartier hadden we zo'n 8 kilo geplukt, niet gek toch? In verhouding kostte het ons heel weinig dollartjes, San en ik gaan a.s. maandag weer. De bessen worden niet bespoten en dus puur natuur.
Het is nu de tijd om ze te plukken dus maken we daar optimaal gebruik van. San heeft al weer grote plannen voor pies en cakes en er moet natuurlijk ook veel ingevroren worden, wel handig dat we nu een giga vriezer hebben.

Vanavond komen er weer 2 vrienden van Koen logeren, morgen gaat Rik met Morgan naar de St Albert Farmers Market, gaat San met Adriana bessen plukken, en ik verdien de dollars met een reeks avonddiensten.

Volgende week zijn de heritage dagen in Edmonton waar vele immigranten hun etenswaren van hun thuisland promoten waaronder Holland met lekkernijen zoals; haring, broodje frikandel/kroket, kaas, enz. Wij gaan hier ook kijken en proeven natuurlijk. Er is nu bijna elke week een festival dus vervelen doen we ons niet.

4 opmerkingen:

 1. Altijd leuk je eigen eten plukken. Eet smakelijk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van plukken wordt je erg hebberig, vroeger plukten we altijd heelveel bramen en we maakten dan jam en sap.maar ik heb nog een nieuwtje uit ons dorp .Ans en Kees ( de visboer ) gaan verhuizen.24 aug.gaan ze naar een appartement in ijmuiden.waar ze thuishoren
  Dat scheelt ons weer 4 auto, s in de straat.Er komt een gezin in met 3 kinderen.gr. An en Henny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met bramen plukken vroeger kon ik ook niet stoppen.Maar ik heb nieuws uit Santpoort.Ans en Kees ( de visboer) gaan 24 aug. Naar ijmuiden verhuizen, naar een appartement.Daar horen ze thuis. Dat scheelt ons 4 auto's in de straat.Er komt een gezin in met 3 kinderen. Gr.An em Henny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sorry. Beter twee keer dan helemaal niets Gr.henny

  BeantwoordenVerwijderen