maandag 13 mei 2013

Het weekend is weer voorbij gevlogen. Zaterdag heb ik Kelly geholpen zijn hardwood floor eruit te slopen ivm de waterschade die hij de afgelopen winter had. Was een zweetklusje bij 29 graden, de winter is zonder lente overgegaan in de zomer. Gisteren zelfs 33 graden (!), toch een heel andere warmte dan in Nederland, geen vocht dus het is goed uit te houden. 'S avonds waren we uitgenodigd voor een barbeque feestje bij de fam Callens, Canadesen houden van goed en veel eten.

Zondagochtend hebben we mamma in het zonnetje gezet en hebben haar een cadeaubon gegeven voor de manicure want dit wilde ze al zo lang. Ook nog een ontbijtje op bed dus mamma was gelukkig op moederdag.

Gisteren moest Koen vroeg voetballen in Edmonton, hij moest tegen een team uit Fort Mc Murray (ligt op zo'n 4 uur rijden noordelijk van ons). Dit team deed me sterk denken aan Ado'20, veel te groot voor hun leeftijd en waarschijnlijk opgekweekt met kippen uit het voormalige Oost Duitsland. Deze heren bleken bijna allemaal 14 jaar te zijn en hadden een makkie tegen onze 12 jarigen.
Na de wedstrijd liepen we naar de p-plaats en zagen 3 politieauto's een hele grote huskyachtige hond achtervolgen (dachten wij), bij thuiskomst hoorden wij dat het hier om een wolf ging, deze had een vrouw gebeten en werd daarom opgejaagd en gevangen. Dat verwacht je dus niet in een buitenwijk van Edmonton maar het gebeurd dus wel.

Rik had het weer druk met zijn klus in de tuin van Ross. De grasmaaier (zo'n grote waarop je kunt zitten) deed het weer en Rik heeft de hele middag het gras gemaaid. Ross heeft een tuintje van een aantal hectares........Bij thuiskomst had Rik een hele grote hanging basket voor zijn moeder meegenomen als cadeautje, hij is zo blij en trots dat hij nu zelf geld verdient. Vergeleken met zijn leeftijdsgenoten in Nederland verdient hij dan ook veel. Komend weekend gaat hij werken op de golfbaan van familie van vrienden (anderhalf uur rijden), Rik wordt opgehaald en thuisgebracht. Hij slaapt dan op het resort, mag eten in het restaurant en wordt vorstelijk beloond, hiernaast ook de nodige fooien dus onze Rik timmert aardig aan de weg. De Canadesen zijn gek op onze jongens, hun beleefdheid en beheersing van de taal plus het feit dat we Nederlanders zijn doen het hier heel goed.
Vanavond gaan Rik en San naar een grote mall want Rik heeft kleding nodig en nu hij zelf geld verdient moet dat natuurlijk ook worden uitgegeven........

Ik ga dan met Koen naar de voetbaltraining, 2 trainingen en 3 wedstrijden deze week, hiernaast ook naar de tennisbaan. Rik elke dag american football en straks atletiek. San weer volop aan de bak met de studie en ik werken. Nee hoor, we vervelen ons niet.

1 opmerking:

  1. He Frenk,

    Lees je blog graag. Goed te horen dat het jullie goed gaat en er links en rechts goede bucks worden verdiend en uitgegeven. Een voorbeeld voor die zuinige Hollanders :-) Wij doen ook ons best, net de auto's door de apk voor een paar duizend eurootjes en nu Phil op de steiger om het huis te schilderen.

    BeantwoordenVerwijderen