donderdag 16 mei 2013

Award uitreiking

Vandaag is het dan zover, vanmiddag gaan Rik, Koen en ik naar het College van San. Ze krijgt haar award uitgereikt en haar cheque, als je er eens goed over nadenkt dan is dit toch een heel bijzondere gebeurtenis. Ik weet nog goed hoe haar eerste weken op school waren, elke dag kwam ze uitgeput thuis en vertelde hoeveel moeite ze had om de lessen te volgen. Zit je in een internationale klas dan wordt er rekening gehouden met het Engels als een tweede taal. Nu zit San als enige Europese studente in een Canadese klas, er wordt snel en met dialecten gesproken, dus naast het moeite hebben met de lesstof wordt je rechter hersenhelft gepijnigd met alle nieuwe taalindrukken. Tel hierbij op dat er vakken waren waar zelfs de Canadesen moeite hadden met het Engels dan kun je je waarschijnlijk voorstellen hoe San heeft moeten knokken. Het nieuwe semester is alweer bijna 2 weken bezig en er is veel huiswerk dus het knokken gaat gewoon door. Ja, heel bijzonder dat haar inspanningen, motivatie en positiviteit en ook haar behulpzaamheid eindelijk eens gesignaleerd worden en beloond, haar in het zonnetje zetten met de Shine Award, heel toepasselijk en meer dan verdiend!

Rik had gisteren atletiekwedstrijden, 100 en 200 meter. Zijn laatste atletiektrainingen waren in Nederland, hier is het vooral American Football en spieren kweken. De wedstrijden waren in Edmonton, Rik kwam 0.07 sec tekort om zich te plaatsen voor de Provinciale kampioenschappen. Hij was teleurgesteld maar aan de andere kant moet hij trots zijn op zijn prestaties. Vandaag heeft hij last van spierpijn, hij zag er flitsend uit in zijn zelf gekochte kleren. Zelf geld verdienen heeft zo zijn voordelen.

We hebben het idee dat Koen langzaam maar zeker uit zijn heimwee dal aan het kruipen is. Het zomerseizoen voetbal is begonnen dus zijn dagen zijn ingevuld met sport. Wat dacht u van 3 keer in de week Sports Academy van school (3 middagen), minimaal 3 voetbaltrainingen + 2 wedstrijden en dan nog regelmatig een balletje slaan op de tennisbaan. Zijn lichaam begint zich aan te passen aan de intensiteit van alle sporten. San en ik haalden hem gisteren op van Sports Academy en overal hoorden we Koen zijn naam van zijn sportgenoten. Het socialiseren komt op gang en door de intensiteit worden zijn gedachten niet overheerst door de heimwee en ontstaat er bij hem een andere gewaarwording welke een helende invloed heeft op zijn verdriet. Dit is heel mooi om te zien en geeft een fijn gevoel bij ons als gezin.

1 opmerking:

  1. San van harte gefeliciteerd met je Award. Geweldig hoor
    zo te horen hebben jullie nu zomer, wij nog niet.Rik lekker verdienen en dan ook lekker shoppen leuk hoor.Koen heeft het ook lekker druk met voetbal
    Zijn jullie al gewend in het nieuwe huis? wij zijn blij dat het allemaal goed gaat. Hoer is ool alles goed behalve het weer.Over 4 weken gaan wij weer naar Spier .Wij hopen dan wel op beter weer.Zo we zijn weer bij.Sukses met je studie en de groeten aan Frenk en de jongens. Hr. An en Henny

    BeantwoordenVerwijderen