woensdag 10 april 2013

Records.

Het ene na het andere kouderecord worden deze dagen verpletterd in het overigens zonnige Alberta.
Begin van de week temperaturen van -15 tot -20 graden en overdag dinsdag -5. Van de stoere praatjes van de gemiddelde Canadees is niets meer over. De stemming is omgeslagen in ongeduld en frustratie, ja we zijn allemaal toe aan de lente. Ik probeer bij het schrijven niet naar rechts te kijken want in de tuin ligt nog zo'n 80 cm (!) sneeuw.

San trekt zich van temperaturen, geen lente, dag of nacht geen fluit aan. Ze noemt zichzelf nu de mol, van de bus naar school en weer naar huis, dan achter de computer en naar bed. Ze leert zich een slag in de rondte, dit klinkt jullie bekend in de oren maar ik vind het nogal wat. Maandag is ze geslaagd voor haar eeste final exam Anatomie en dat is een grote felicitatie waard! Deze 2 weken wordt het nog zwaarder met alle examens die nog voor de deur staan.

Rik en Koen zullen volgende week meer zelf moeten gaan doen wat best een grote verandering zal zijn want hun huishoudelijke regelaar gaat dan in training. Na allerlei testen, interviews, antecedenten en referenten onderzoeken ben ik dan eindelijk uitgenodigd voor een 4 daagse training in de federale gevangenis in Fort Saskatchewan, als ik die naar tevredenheid afrond dan kan ik aan de slag. Is een bijzondere ervaring om in een ander werelddeel een sollicitatieprocedure te doorlopen. Doe bv eens een sporttest samen met 14 Canadese militairen van het formaat Jerommeke en hou hierbij in je achterhoofd dat als je de tijdslimiet niet haalt het exit is. Ga dan een maandje later naar een zwaar beveiligd overheidsgebouw in Edmonton en doe daar je interview tegenover een tactisch opgesteld panel. Men weet uiteraard dat je geen Canadees bent maar een Hollander die bij het Ministerie van Justitie wil werken. Een Hollander met een werkvergunning dus geen verblijfsvergunning, en dat wordt al een stuk gecompliceerder. Gezien het bijzondere karakter van het werk wordt er heel wat van je verwacht en dit is dan ook te merken aan de vraagstellingen. Probeer dan eens om kalm te blijven en de juridische, psyghische, gewelds en sociale vragen in het Engels te beantwoorden. Uiterlijk kalm blijven vind ik al een prestatie op zich terwijl inwendig je lichaam is veranderd in een orkaan en de koikarpers lustig rondzwemmen in je onderbroek welke gevuld is met 10 liter transpiratievocht! Voor je overigens plaats mag nemen heeft er een grootscheeps antecedentenonderzoek plaats gevonden, na dit gesprek wat voor mijn gevoel toch wel redelijk was verlopen, mag je een stapel referenties inleveren. Deze worden overigens gewoon gebeld en gemaild in Nederland. Men was onder de indruk van de reacties uit Nederland waarvoor ik heel veel dank uitspreek naar mijn collega's waar ik intensief mee heb samengewerkt. Mannen, ik weet dat jullie ons blog lezen, en jullie weten wie ik bedoel, THANKS, geweldig!
Ja, Frankieboy in de gevangenis waarschijnlijk (er is nog een overheids werkgever hevig in mij geinteresseerd), hoe dan ook de toekomst ziet er een stuk rooskleuriger uit en ik kan niet wachten om weer te gaan werken.

Een toekomst in een ander huis...... We wonen nu in een 2 onder 1 kap, het huis van de buren blijkt van een oliemaatschappij te zijn waar constant andere werknemers gestald worden.Vaak moeten de heren weer vroeg uit bed (03.00 uur) en maken dan net zoveel lawaai als een kudde olifanten in een porseleinkast. In een motel verblijf je rustiger denken wij. Afgelopen weekend zijn we naar een open huis gegaan van een huurhuis in een mooie en rustige omgeving. Een groot vrijstaand huis met 5 slaapkamers, een houtkachel en een niet al te grote tuin en een giga garage. Vlakbij veel sportvelden, een zwembad, wandelpaden, winkels, enz. Het huis ligt aan een niet doorgaande weg, een oase van rust en een stukkie goedkopen dan waar we nu in zitten. De dame die het verhuurt wil ons graag hebben, voor de aandachtige insiders, inderdaad een oudere dame die gecharmeerd was van ons verhaal. We gaan erin op 1 mei en ja we moeten weer verhuizen en ja het is niet anders en ja we zijn inmiddels experts en ja we doen het maar mooi even en ja we zijn trots op onszelf. Misschien worden we wel door veel mensen voor gek verklaard en ja dat moeten ze dan lekker zelf weten. Emigratie= risico=stress=nog meer stress=opoffering=onzekerheid in het kwadraat=overwinningsgevoel bij successen=een super gezin zijn=keihard knokken en slagen!

3 opmerkingen:

  1. Good for you Frankieboy,a hats of to you and your Family. Jack

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi verhaal maar wat er in jpuw onderbroek gebeurt...... ik wil het niet weten!!!!

    BeantwoordenVerwijderen