donderdag 4 april 2013

Studeren........

Was het eerste semester op het College in Edmonton al heel zwaar, de komende 2 weken wordt dit opgebouwd naar zwaarst in het kwadraat. San moet dan haar exam week in en krijgt dan 5 examens en moet ze nog een aantal academische werkstukken inleveren. Hierbij mag ze geen onvoldoende hebben anders mag ze niet naar het volgende semester, hoe bedoel je no pressure.......
Gemiddeld staat San er goed voor en met haar studieinzet moet het goed komen. Over motivatie gesproken. Elke dag voor dag en dauw staat ze op en duikt in de boeken, dan naar school tot 16.00 uur, thuis rond 17.00 uur, hup in de boeken. Ik zet dan een bord met eten bij haar neer en al etend gaat ze verder. Dan rond 20.00 uur een bakkie thee en 10 minuutjes pauze en dan door met leren tot 22.00 uur, naar bed en de volgende dag weer hetzelfde liedje. Niemand heeft gezegd dat het een makkie zou worden maar dit is een hele pittige studie. Ze moet bv straks in de praktijk allerlei onderzoeken kunnen doen bij patienten, van neurologisch tot spieren, hart, enz, enz. Onderzoeken die verpleegkundigen in Nederland niet doen en die slechts zijn toegestaan door artsen. Dus met niets te vergelijken met de opleiding die ze in Nederland heeft gedaan. En dan alles in het Engels op academisch niveau, er worden geen uitzonderingen voor haar gemaakt, ze doet de Canadese opleiding dus niet de internationale! Dit houdt in dat ze de enige Europese is in deze opleiding, je kunt je voorstellen dat ze twee keer zo hard moet leren als een Canadese. Dat dit heel vermoeiend is zullen jullie wel begrijpen, de jongens en ik proberen alles in het werk te stellen om San zoveel mogelijk met rust te laten zodat ze zich voor 100% op de studie kan storten. We hopen dat dit semester gauw over is en dat San hiervoor mag slagen. Dan heeft ze 2 weken vrij en het volgende semester is dan veel minder zwaar.

Rik doet het zeer goed op school, hij gaat fluitend door de studie, hij is druk met een vriendenkring op te bouwen en ook de vriendinnenkant wordt niet vergeten..... Verder sport hij heel veel en werkt aan het heel breed worden (wat hem aardig goed aan het lukken is).
Koen daarentegen heeft meer moeite met het socialiseren, zijn studieresultaten vertonen een stijgende lijn gelukkig. Rik vangt zijn broer heel goed op, het is heel mooi om te zien hoe ze naar elkaar zijn gegroeid deze maanden, hele dikke vrienden die onvoorwaardelijk achter elkaar staan.Geen opmerkingen:

Een reactie posten