donderdag 28 maart 2013

Ik ben Theo uit Vancouver.........

"Ik ben Theo uit Vancouver", met deze zin is het allemaal begonnen. Mijn ontmoeting met Theo in 2007 in Santpoort terwijl ik mijn hond Zorro aan het uitlaten was. Ik weet nog precies bij welke boom en met wie Theo stond te praten en de aanleiding van ons gesprek. Het staat in mijn geheugen gegrift en is de aanleiding geweest tot onze aangewakkerde liefde voor Canada tot dit moment in St. Albert Canada. Sinds deze ontmoeting hebben we zeer regelmatig contact gehad en elke keer als Theo en zijn lieve vrouw Nelly op bezoek waren in Nederland dan kwamen ze altijd even langs bij ons. Even lekker bijpraten onder het genot van boerenkool met worst. Altijd zeer betrokken bij ons lange gevecht om ons uiteindelijke doel te bereiken. Geweldige mensen die we in de loop der jaren als familie zijn gaan beschouwen.

Vanmorgen belde Theo "even", hij had al 4 dagen geen nieuw bericht op ons webblog gezien en vond het de hoogste tijd om te vragen hoe alles gaat bij ons. Het gaat goed, ik zit nu zo dichtbij werk dat ik het bijna aan kan raken. Voor alle Nederlandse lezers, een goede baan krijgen hier voor bv de Government, duurt veel langer dan in Nederland. Dit zul je moeten accepteren, het is hier Canada en niet Nederland. Trek je hierbij de maanden december en januari vanaf dan valt het wel mee. Het is hier een compleet ander leven met andere gewoontes, cultuur en noem maar op. Maar ik ben ervan overtuigd dat het alles waard is geweest. Nee, het gaat niet vanzelf en het vraagt veel van ons als gezin. Je moet dit zelf meemaken en ondervinden anders kun je je geen voorstelling maken wat het woord emigratie nou eigenlijk betekent.

Ons telefoongesprek duurde ruim een uur en dan heb ik nog het gevoel dat ik nog maar een fractie heb kunnen vertellen en dat ik nog zoveel had willen vragen.......Theo leest mij als een boek en weet feilloos hoe ik me voel en waar we doorheen gaan. Hij weet als geen ander wat emigratie inhoudt, hij is zelf naar Canada geemigreerd en later is Nelly vanuit Nederland met hem getrouwd en hebben een leven, gezin en geluk opgebouwd in dit machtig grote en mooie land. Ik voel me altijd weer heel opgewekt en vol energie als we gepraat hebben. Hij weet mijn onzekerheden en emoties haarfijn op te sporen en legt me uit hiermee om te gaan en dit om te draaien in iets waar ik wat mee kan. Heel bijzonder en fijn.
Theo en Nelly komen ons bezoeken in mei of juni, we kijken er naar uit!

1 opmerking:

  1. Hallo daar , ik denk dat wij dit jaar een witte pasen hebben. Het heeft vanmiddag steeds gesneeuwt.bij een temperatuur van 4 gr. boven nul blijft het niet echt liggen. Maar nog geen lente .gr. An en Henny

    BeantwoordenVerwijderen