zaterdag 23 maart 2013

Lente?

Het wordt misschien een beetje eentonig, de lente heeft welliswaar officieel zijn opwachting gemaakt maar Koning Winter heeft haar opgesloten in zijn diepvriescel.
Eergisteren is er een, ook voor Canadese begrippen, gigantische hoeveelheid sneeuw gevallen. De sneeuw in combinatie met een harde wind zorgde voor zeer slechte condities op de wegen. Helaas heeft dit geresulteerd in een van de grootste kettingbotsingen uit de Noord Amerikaanse historie. De locatie van dit mega ongeluk was in de buurt van Edmonton. We begrepen dat dit ongeluk zelfs het Nederlandse nieuws heeft gehaald.

De weersverwachting voor de komende week is nou ook niet bepaald lenteachtig te noemen. Komende nacht een gevoelstemperatuur van -24....... Veel bedrijven die afhankelijk zijn van de seizoenen beginnen de zenuwen te krijgen. De klandizie blijft uit en dus drogen de geldbronnen op.

Acceptatie, motivatie geduld, doorzettingsvermogen, stalen zenuwen, inzinkingen, opstaan, doorgaan, niet omkijken, een voorbeeld zijn, enz, enz zijn zomaar een aantal ingredienten waarmee wij als emigranten te maken krijgen. Om de klassieker van Tol Hanse aan te halen "eenzaam in je blote billen door een oerwoud lopen gillen" gaat hier wel aardig op. Ik zou het soms wel is effe lekker willen doen maar hier in je blote billen door bijna een meter sneeuw te ploegen gaat me nou net te ver.

Rik en Koen hebben nu lekker 11 dagen vrij. Koen logeert vanavond bij een voetbalmaat. Rik is vanavond uitgenodigd om film te gaan kijken bij een Canadese schone. Kortom onze jongens zijn druk met socialiseren. San heeft vanmorgen weer eens een belangrijk examen gedaan en heeft het nu een paar dagen rustiger. Voor haar geen vakantie helaas, maar een paar dagen geen opdrachten is al heel fijn. Vandaag samen een heerlijke wandeling gemaakt en moesten soms kniediep door de sneeuw. Het zonnetje scheen uitbundig maar het voelde venijnig koud in de wind bij -12.

Vanmorgen kregen we een sms van een goede vriendin, ze had waterlekkage via het dak! Of ik alsjeblieft kon helpen. Na vastgesteld te hebben waar precies de lekkage binnen was ben ik via de ladder en met een sneeuwschuiver het dak opgegaan. Het was op dit moment -20 (gevoelstemperatuur -25........), op het dak lag zo'n 90 cm sneeuw. Na 2 uur had ik de het dak schoon en zweette als een ijsbeer in de Sahara. De zon heeft al zoveel kracht dat bij een donkere ondergrond de boel smelt (als sneeuw voor de zon). Pas als de sneeuw en ijs weg is kunnen de reparaties plaats vinden. Hierna ben ik snel nog naar de vliegvisclub gegaan voor een les vliegbinden....
Mijn eerste zelfgemaakte vlieg leek op een ontplofte olifantenstrontvlieg (ja een mond vol, bah!), de volgende 2 waren van een adembenemende schoonheid welke mijn talenten als knutselaar goudomrand onderstreepten als een zonsopkomst onder een vrieskoude Canadese morgen.
Nou dit wordt wel erg poetisch, wij wensen jullie een fijne zondag en dat de lente maar snel mag komen.

1 opmerking:

  1. Fijn he die opwarming van de aarde! Met jou kleine poezelige vingertjes is zo een vliegje maken toch geen probleem. Jerommeke uit Vlaardingen kan het ook ;)

    BeantwoordenVerwijderen