zaterdag 30 maart 2013

Dutch Delicious

Van andere Nederlandse emigranten kregen we de tip om eens te gaan kijken bij een Nederlandse kruidenier in Edmonton. Vanmorgen zijn we samen met Koen (Rik was aan het logeren) naar deze winkel gegaan. Het was makkelijk te vinden en niet al te ver rijden. We kwamen binnen en stapten terug in de tijd, in een heel gezellig klein supermarktje. Ik weet nog wel dat ik als klein jongetje in de SPAR aan de Hagelingerweg kwam samen met mijn moeder. Zo'n gevoel had ik nu weer, San ging ook terug in de tijd, het schijnt dat de beste herinneringen voortkomen uit geuren en smaken. Qua smaak en de combinatie van hoe de winkel eruit ziet doet je deze stap in de tijd heel snel maken.
De oeh's en de aah's waren niet van de lucht en we stonden ons als een stel kleine kinderen te vergapen aan producten die je hier niet in de "normale" supermarkt kunt kopen. We hebben wat lekkere dingen gekocht zoals een echte Gelderse rookworst voor bij de boerenkool vanavond (smaakte uitstekend). De prijzen zijn niet ouderwets overigens, de transport kosten hakken er natuurlijk aardig in. Maar we zijn er heel blij mee dat we dit heerlijke winkeltje hebben gevonden.

De wegen beginnen na het vertrek van de vorst en sneeuw grote gaten te vertonen, potholes noemen ze die hier. Edmonton wordt ook wel Pothole City genoemd, je moet dus goed de weg scannen om banden en schokdempers te sparen. En de fietsers.....want die mogen hier fietsen op de highways.....
De regels hier zijn toch wel wat anders dan in Nederland, wat dacht je van de regel dat je bij een rood stoplicht wel rechtsaf mag, wel opletten natuurlijk want het verkeer van links rijdt natuurlijk gewoon door. En rechts passeren? Tuurlijk gewoon doen, mag van oom agent. Er gebeuren hier dan ook veel ongelukken. Gewoon goed opletten en overal rekening mee houden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten