woensdag 23 januari 2013

op zoek naar een huis

Gisteren weer een huis bekeken, het ligt aan de rand van St Albert. Het is een 2 onder 1 kap en nieuw, bij het binnen komen voelde het meteen goed. Het is natuurlijk niet zo'n kast van een huis als waarin we nu zitten maar dat vinden we helemaal niet erg. De eigenaar had het huis lekker verwarmd en de (gas) openhaard gaf gezelligheid. Alles is nieuw, zelfs de basement wordt op dit moment nog verbouwd tot een complete woonverdieping.
Het huis staat in een leuke straat en buurt met veel huizen en parken. Aan de andere kant van een doorgangsweg liggen een ijsbaan en sportvelden. Waar we nu wonen is heel mooi maar ook heel afgelegen. Rik en Koen zullen in deze buurt veel leeftijdsgenoten hebben en dat is voor twee jonge kerels natuurlijk heel belangrijk.
Gisteravond kregen we bericht dat de eigenaar ons graag als huurders wil hebben, we gaan vanmiddag nog even met Rik kijken want die wil graag zijn mening geven voor we definitief ja gaan zeggen (maar die kans is wel groot).
Het huis heeft 3 slaapkamers en de basement met volop ruimte voor visite uit Nederland. Ook veel opslagruimte en een garage. Een niet zo grote tuin maar wel de hele middag zon want die schijnt hier gelukkig heel veel.

Rik en ik hebben samen in de sportschool ons best gedaan en Koen heeft zich uitgeleefd met voetbal.
San had het druk op school en heeft gelukkig niet teveel achterstand opgelopen met de studie. Ik heb straks een gesprek met een recruiting consultant en heb het idee dat al mijn netwerken en sollicitaties ergens toe gaan leiden. Gisteren een goed gesprek gehad met het hoofd van de politiezaken in een noordelijker gelegen gebied. Ik krijg naar alle waarschijnlijkheid binnenkort de mogelijkheid om een aantal politievaardigheden die ik had in Nederland opnieuw te gaan doen hier. B.v. aanhoudingstaktieken, gebruik van geweld en er wordt onderzocht of ik de opleiding voor Peace Officer kan doen in de hoogste graad (dat zou prachtig zijn).

Kortom de zon begint hier niet alleen buiten maar ook van binnen te schijnen.

1 opmerking: