zaterdag 8 december 2012

Auto gekocht.

Vandaag een afspraak met de zoveelste dealer in Edmonton. Gezien de weersomstandigheden -21 overdag en gladde wegen en onze ervaringen hierover te rijden hebben we besloten dat we voor een AWD gaan. De auto bleek geheel aan onze verwachtingen te voldoen, het is een Chrysler Pacifica voozien van alle luxe, vooral de verwarmde stoelen voor en achter deden ons van binnen gloeien.
De testrit was indrukwekkend, de computer gestuurde traction control werkte geweldig en de auto bleef zelfs op de hele gladde wegen keurig op koers. Een paar keer een noodstop gemaakt en dan voel je hoe de auto door de electronica gestuurd wordt …nice! De verkoper vertelde ons dat deze kleine....?! SUV toch vooral heel zuinig was enzo. Ja, het is een 3.5 V6 met "slechts" 250 pk, als je gas geeft zit je in je stoelen geperst. Voor Canadese begrippen is dit inderdaad niet een grote auto, men wordt pas enthousiast als er een 5.7 liter motor in je auto zit. Maar wij zijn hier heel blij mee, een hele veilige auto voor een zeer prettige prijs. We hebben even stevig onderhandeld en de prijs aanzienlijk kunnen verlagen, verder een goede garantie, kortom we hebben straks onze eigen auto!

Vanavond moest het voetbalteam van Koen een wedstrijd spelen, uiteraard waren wij ook van de partij. Koen heeft zijn spelerspas nog niet binnen dus is hij niet speelgerechtigd, volgende week mag hij zijn eerste wedstrijd spelen. Er waren weer veel ouders aanwezig en we werden weer voorgesteld. Blijkbaar wordt er veel over ons gepraat want we horen steeds vaker, "so you are the new Dutch family we already heard a lot about you". Ja, we voelen ons hier geaccepteerd, ongelooflijk hoe snel dat gaat. Rik en Koen zitten nu in bad, Rik in de jacuzzi en Koen in een "gewoon" bad, geweldig wat een luxe en wat zijn we dankbaar met onze nieuwe Canadese vrienden.                                                    Uitzicht onderweg naar St. Albert.
3 opmerkingen:

 1. Hi There!!!

  Ziet er bar en boos uit,,,,hahahah maar dat zijn wel gewend daar...mooie foto's
  Ook leuk om te lezen dat koen daar kan voetballen het zal een aanwinst zijn voor het team waar die voor speelt.
  Leuk om te lezen dat alles goed gaat ben benieuwd naar de picture van de auto...
  Gr,
  Uit IJmuiden Fam.Poelstra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. P.s

  Hebben jullie ook een Facebook acc

  Gr,
  Richard

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's hoor, ziet er schitterend uit. Ben wel heel erg benieuwd naarde foto van jullie nieuwe auto.

  BeantwoordenVerwijderen