vrijdag 7 december 2012

Al een week in Canada.

Het is al een week geleden dat we voet hebben gezet op Canadese bodem. We hebben al veel geregeld maar zijn er nog niet. Nog druk bezig een auto te kopen maar dat kost een hoop tijd.
Gisteravond bij Boston Pizza gegeten.

Vanmorgen bij weggaan met de auto was onze straat weer aan de beurt om sneeuwvrij te maken.


Rik heeft vandaag zijn theorie examen gedaan voor zijn autorijbewijs. net niet gehaald, helaas. Maar hij mag het maandag weer proberen. Het is hier totaal anders dan in Holland. Je gaat een kantoor binnen ( Canadese CBR = Sentinel Registry ). Daar zijn 3 hokjes naast de voordeur. En daarnaast linten gespannen om een rij te kunnen vormen voor je aan de beurt bent. ( Net als in een pretpark)  Het was niet druk. We hadden 2 mensen voor ons voor allerlei dingen voor hun rijbewijzen. Rik heeft zich geregistreerd en na de betaling van $ 17,99 kan je plaats nemen in zo'n hokje ( niet afgesloten hoor en achter je staan allemaal mensen met hun problemen aan de balie, dus niet echt rustig) en doe je je theorie examen. 30 min voor 30 vragen. Je mag 5 fouten hebben. Op het moment dat je de 5 fouten bereikt stopt de test onmiddelijk. Als je zakt dan kan je de volgende dag terug komen om de test opnieuw te doen. Enzovoort. Alleen kost het je iedere keer $17,99. Als je slaagt krijg je een papier waarop staat dat 'learner driver' bent. Dat betekent dat je 5 jaar mag autorijden met een volwassene naast je die een geldig rijbewijs hebt. En na 1 jaar mag je je rijbewijs halen. Dus je road test doen. Je belt voor een afspraak en binnen een week kan je afrijden. Er zijn 2 road tests. Een half uur ( $ 65,-) , totaal 8 minpunten voor overtredingen en je bent je rijbewijs paar maanden kwijt, geen drank op achter het stuur. 1 uur afrijden ( $120,-) ,  15 minpunten  voor overtredingen en je bent je rijbewijs paar maanden kwijt, boven 0.5 promille drank op achter het stuur rijbewijs tijdelijk kwijt.
En met het laatste rijbewijs mag je ook op de taxi rijden. Frenk en ik moeten binnen 3 maanden ook opnieuw ons rijbewijs halen. Dus wij gaan ook vast oefenen.

                                   Hier nog een foto van de weg die wij gaan richting St Albert.

2 opmerkingen:

  1. I am still laughing at how big those pizzas are...lol..I bet you guys wont order that many anymore. lol

    BeantwoordenVerwijderen