maandag 10 december 2012

Een drukke dag.

Vandaag weer de hele dag op stap geweest om allerhande zaken te regelen. Eerst naar de Bank of Scotia. Bankrekening openen. Dat gaat zomaar niet daar moet je een afspraak voor maken. Dus morgenochtend om 11 uur openen we onze Canadese bankrekening. Maar we zijn wel al ingeschreven. Dat duurde ook al een hele tijd en de rij achter ons groeide gestaag maar niemand klaagde en iedereen bleef geduldig en vriendelijk.
Door naar de AMA soort van ANWB. Lid geworden en daar worden ook auto verzekering, license plate, ziektekostenverzekeringen geregeld. Grappig was wel dat als wij een autoverzekering willen afsluiten we een brief moeten hebben van onze vorige verzekering hoeveel jaren we schadevrij gereden hebben. ( en die hebben we)  Maar nu komt ie er moet ook in staan dat je gereden hebt ( alsof je een autoverzekering neemt als je geen auto hebt......) Dus dat wordt nu weer geregeld. We konden niet alles afhandelen. Want we moesten naar de scholen. Dus morgen verder.
Toen maar even gauw langs Starbucks  drive thru voor een hot chocolate en een appel crunch ( soort donut). Onderweg naar de St Albert Catholic High school ( SACHS)  in de auto alles genuttigd. Wel typisch Canadees. We passen ons al lekker aan. Daar kennis gemaakt met de principal, Mr Dolle. En een rondleiding gehad. Rik gaat morgen naar school. Vanavond moet hij zijn vakkenpakket kiezen en morgen op school met de principal gaan ze verder alles uitzoeken. Ze doen er veel aan sport dus dat bevalt Rik wel. Er is een fitness ruimte, giga gymzaal en je kan er ook  vak kiezen dat heet Sports Medical. Soort van sportmasseur. Daarna door gegaan naar Vincent J. Maloney Catholic Junior High School. ( VJM genoemd in de volksmond). Deze school is naast die van Rik. Ook daar van de Principal, Mr lamer, een rondleiding gehad. Koen gaat ook morgen naar school maar van 8-10 want hij hoeft om in te komen alleen wat toetsen te doen om zijn niveau te bepalen. We praten morgenochtend als we Koen weer ophalen ook met de leraar van de sport academy. We hebben Koen ook meteen maar opgegeven voor de sport academy voetbal. Dat gaat tijdens schooluren. En dat houd in dat Koen  dinsdags, woensdags en donderdags na de lunch pauze op school naar een sportzaal gaat met de schoolbus en daar gaat voetballen. Dit was toch wel erg gaaf. Daarna met spoed naar Transportation, de schoolbus regelen. De jongens opgegeven maar het duurt 3 dagen. Want eerst moeten alle ouders geinformeerd worden dat er een nieuwe extra stop gemaakt gaat worden door de schoolbus. Dus waarschijnlijk stopt vrijdag die mooie grote schoolbus voor de deur en stappen onze mannen in op weg naar school. Dus niet meer fietsen door weer en wind. Oh en als de schoolbus 's ochtends afgebeld word dat hij niet komt hoef je niet echt naar school want dan zijn de wegen te slecht. De jongens gaan maandag tot en met donderdag van 8 tot 14.40 naar school en vrijdags van 8 tot 13.40 uur naar school. En worden een half uur later door de bus weer voor de deur afgezet. Wat een luxe.
Gauw thuis gegeten en Koen naar voetbaltraining gebracht. En Rik is lid geworden van het sportcentrum. Nu kan hij iedere dag gaan lopen op de loopbaan bovenin het centrum ( Servus) en gebruik maken van het fitness centrum, zwembad, ijsbaan en noem maar op. Dus de jongens aan het sporten en  Frenk en ik gauw boodschappen gedaan. Daarna de jongens opgehaald en gauw naar huis en vroeg naar bed want morgen gaat om half 7 de wekker. Alhoewel ik dit nu schrijf Koen alweer beneden is omdat hij het erg spannend vind morgen en niet zo goed kan slapen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten