woensdag 27 november 2013

Van voetbaltoernooi tot rijopleiding tot medicijn rapporten.

De tijd vliegt hier voorbij, soms denk ik wel eens dat het een mallemolen is. In ieder geval kan ik melden dat ik het wetskennis examen heb gehaald, het boek heb ik inmiddels een flinke slinger gegeven, was best wel een erg lekker gevoel. Vandaag heb ik een meerdaagse rijopleiding afgerond met natuurlijk weer een examen (zijn ze hier gek op). Het werd gegeven op een legerbasis op 15 minuten rijden. Op een landingsbaan waren allerlei parcoursen uitgezet, bedenk hierbij dat er een aardige laag sneeuw lag/ligt en er behoorlijk wat van je word gevraagd qua rijtechnieken. We moesten rijden in van die zware Amerikaanse bestelbussen die achterwiel aangedreven zijn. We trainden samen met de Sheriffs en ik mocht genieten van vele schuivers en andere uitglijders die de overtreders op flinke uitbranders van de serganten kwam te staan. Af en toe kwam er een helicopter op een paar meter hoogte voorbij zeilen of denderde er een tank voorbij. Nee, vervelen deed ik me hier niet. De serganten benutten elk moment om de recruits de zenuwen op het lijf te jagen met opwekkende teksten als "haal je dit examen niet dan schoppen we je van de opleiding". Ik haal inmiddels mijn schouders op en denk zoiets van we zien het allemaal wel. Mr Klinge (zo noemen ze me bijna allemaal) deed het niet slecht en haalde foutloos de eindstrepen.

Afgelopen weekend had Koen een voetbaltoernooi in Red Deer (1.5 uur rijden). We reden mee met coach Simon en verbleven in een hotel. Het team deed het niet slecht en eindigde op de derde plaats.
We wisten al dat Koen aardig kon keepen maar dat hij zo goed is begint aardig op te vallen. Na iedere wedstrijd komt er wel even een coach van een ander team langs om hem te complimenteren. De tegenstanders weten inmiddels ook dat het niet zonder gevaar is om een op een op deze keeper af te gaan. De laatste die dit deed ging met bal en al door de lucht en werd van het veld gedragen. Was geen overtreding van Koen maar een legale tackle.De coaches zijn zeer over hem te spreken en vorige week kreeg Koen een prachtig keepersshirt, de kleur is oranje en Koen draagt het met trots.

San heeft inmiddels bijna 2 weken praktijklessen achter de rug, dit is helemaal haar ding en de instructrice vind dit inmiddels ook. De eerste week werd ze overladen met huiswerk, om 15.30 thuis, huiswerk doen tot 00.30 uur naar bed en om 05.00 uur weer uit bed. Gelukkig was dit een uitzondering en kan ze het aardig behappen nu. Ik probeer als ik van mijn opleiding kom om het eten te koken, ik ben dan ook al aardig moe dus jullie kunnen je voorstellen dat we vaak vroeg in bed liggen.

Gisteren hadden we met zijn vieren een banket i.v.m. award uitreikingen van Rik zijn football team. Dit is allemaal erg officieel, wij in pak 1 en de jongens ook netjes. Het duurde al met al van 17.30 tot 21.30. Helaas kreeg Rik geen award maar was het wel weer een eerste keer moment. Hierna weer snel naar bed voor weer een nieuwe dag.

2 opmerkingen:

  1. Hallo allemaal.Het lijkt wel of Frenk in het leger zit .Zo het is al weer een jaar geleden dat jullie uit Santpoort zijn vertrokken.Wat is dit jaar snel voorbij gegaan, en jullie hebben van alles meegemaakt.De kinderen op school, de studie van Susan en de baan van Frenk enz.toppie dat jullie alles overleeft hebben. Ga zo door dan redden jullie het wel. Gr. An en Henny.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Interessant om te lezen! Heftig als er zoveel gebeurt in een jaar.

    BeantwoordenVerwijderen