woensdag 14 augustus 2013

Rijbewijs.........

Gisteren was het dan eindelijk zo ver, ik mocht (als oude l..) afrijden voor mijn Canadese Alberta rijbewijs. Dit proces is al bezig vanaf 20 juni, toen leverde ik mijn Nederlandse en internationale rijbewijs in bij een Registry. Dit om mijn oude rijbewijs te evalueren en mijn Hollandse rijervaring over te zetten op mijn Canadese en ook om de 1 jaar proeftijd die je normaal gesproken krijgt te laten vervallen. Dit ging niet zonder slag of stoot, na 6 weken kreeg ik te horen dat ze stopten met de evaluatie omdat ze niet de vereiste vertaling hadden........Daar ik nu geleerd heb (bijna volleerd ben) in diep adem te halen, tot 100 te tellen en vriendelijk te blijven lachen laat ik me niet meer gek maken. Vriendelijk legde ik uit dat ik ook mijn internationale rijbewijs had bijgevoegd omdat als ik staande gehouden zou worden door de politie er een Engelse vertaling was die zeer duidelijk was in de categorieen waarvoor ik bevoegd ben te besturen dus ook perfect geschikt voor voornoemde vertaling.
De dame achter de toonbank knipperde eens met haar ogen en zuchtte duidelijk geirriteerd om mijn tegenwoord en Hollandse vindingrijkheid. Dear Mr Klinge, ik verzoek u vriendelijk om met de kopieen van uw Hollandse rijbewijs (die ik in een vlaag van verstandsverbijstering had gemaakt....) te laten vertalen bij bv een dokter. Zo gezegd en zo gedaan.

Dus daar stond/zat ik dan, afrijden in onze eigen auto. Nadat Tony (de examinator) tig keer om de auto was gelopen en alles goedgekeurd had gingen we op weg voor een 3 kwartier durend examen.
Tony was zeer spraakzaam maar niet heus, hij wist er 3 zinnetjes uit te persen tijdens het steeds ongemakkelijker voelende examen en zat driftig aantekeningen te maken. Dit haalt bij mij altijd het beste boven en na deze peentjes zwetende sessie vertelde Tony dat ik ondanks wat minpuntjes was geslaagd. Lekker gevoel, ik ga meteen door voor mijn class 4, ik ben druk aan het solliciteren en heb ook dit papiertje nodig.

Op mijn werk gaat het gelukkig steeds beter, ik krijg meer routine en begin zelfs het gang Engels te verstaan. Ondanks dat dit niet mijn ideale baan is ben ik wel dankbaar dat ik ervaring op kan doen, mijn resume verbeter en mezelf dus aantrekkelijker maak voor de banen die ik ambieer. Er zijn een aantal punten waar ik mezelf wil verbeteren en zal hier waarschijnlijk een cursus voor gaan doen op een universiteit in Edmonton. Is een part time opleiding die heel goed te combineren is met werk en gezin.
Kortom we vervelen ons niet, San is nu met haar vriendin May naar een enjoy centre voor een lunch.
Rik en Koen liggen lui te zijn op de bank en ik ga zo maar weer een avonddienst draaien.

2 opmerkingen:

  1. Goed gedaan! Gefeliciteerd met je rijbewijs! Beetje raar dat je het weer moet halen, maar je hebt het toch maar weer gedaan. Pluim!
    Mar

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super! Gefeliciteerd met het behalen van je rijbewijs. Beetje laat maar nog steeds super gedaan van je!

    BeantwoordenVerwijderen