zaterdag 22 december 2012

beetje koud.........

We kwamen laat uit ons bed, toch wel moe van de afgelopen weken. Beneden gekomen zagen we dat het een beetje had gesneeuwd bij -20. Na het ontbijt wat sneeuw geruimd, het waaide en het was behoorlijk koud. Geen weer dus om met je jas open te lopen ;)
Brian (inmiddels een goede vriend) kwam langs met een grote doos met worst, kaas, chocolade en nog veel meer om ons welkom te heten in Alberta.
's Middags naar Sherwood Park (aan de buitenrand van Edmonton) naar Patrick, we waren uitgenodigd om te komen eten. De hele autorit sneeuwde het, we reden langs een pick up truck die net gecrasht was, er was al een auto gestopt om hulp te bieden. Het zag er niet best uit, we hebben onze weg vervolgd en gelukkig geen nare dingen meer gezien. 99% van het verkeer past zich aan de weersomstandigheden aan, zoals altijd denkt een klein groepje dat je gewoon kan doorjakkeren, niet dus.
Het was gezellig bij Patrick en Lorna en de kinderen, het eten was heerlijk en we hebben lekker gepraat over alles en nog wat.
Op de terugweg bleek het veel harder te sneeuwen en te waaien. Je hebt al je concentratie nodig om te rijden, zo'n sneeuwjacht veranderd de wegen in verradelijke ijsbanen, gelukkig hebben we een AWD die zijn werk uistekend doet, net als San de chauffeuse. Onze mannen hadden alweer afgesproken, Koen zou logeren en Rik zou nog gaan fitnessen. Gezien de weersomstandigheden hebben we dit niet door laten gaan.
We hoorden vandaag dat het hier de koudste Kerst wordt in 50 jaar, rond de -30! (dat hebben wij weer).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten