vrijdag 21 december 2012

Ontbijt op school.

Rik en Koen weer opgehaald door de schoolbus. Rik ging in pyama ( Bij -20 had hij zijn gewone kleren eronder aan) want ze zouden ontbijten op school in pyama.  Pannekoeken, worstjes en nog veel meer lekkers. Koen moest goed warm aangekleed worden want zijn school ging om 8.10 lopend naar de kerk voor een dienst. 8- 10 minuten lopen. Gisteravond ging de telefoon en werd er een bandje afgespeeld met de stem van de directeur dat de kinderen vandaag lopend naar de kerk gingen, hoe laat  en  'appropriate' gekleed moesten zijn. Dus gekleed op de kou. Ook nieuw. In Nederland krijg je een brief over de tijden en dat is het. Koen heeft na de kerkdienst ook een ontbijt op school gehad.
Frenk en ik om 8.00 vertrokken naar downtown Edmonton voor het oriƫnterende gesprek met Recruiting officer Forst. Ze kon ons helaas niet meer vertellen dan we al wisten. Dus om bij de politie te kunnen werken je een permanente inwoner ( =Permanente status) van canada moet zijn en die kunnen we nog niet aanvragen met een studievergunning van Susanne. Maar er zijn nog genoeg andere banen waar dat niet nodig is.
Verder vandaag nog wat kerst inkopen gedaan.
Vanavond waren we uitgenodigd via een moeder van de voetbal bij vrienden van haar. Die gaven een feestje/ gezellig samen zijn voor de straat/ buren. Christy en Hendrik Verveer. Hendrik is Nederlander en woont nu zo'n 10 jaar in Canada.  Ze vonden  het leuk om ons te ontmoeten en wij hun. Ook hadden ze kroketjes. Dat ging er bij ons wel in. En het is grappig om te horen dat er tegen de andere gasten werd er gezegd: "Take a kroketje". Het was gezellig.
Rik is als ik dit schrijf op een feest van school. Een paar jongens hebben een zaaltje gehuurd en mede leerlingen uitgenodigd. In de uitnodiging werd gemeld;  geen drank en drugs en er word op gecontroleerd. Om 12 uur haal ik Rik en een vriend op.
Vandaag was een koude dag. De eerste dag waarvan we dachten het is echt koud. -24 Maar dat kwam omdat er wind stond en dan is de gevoelstemperatuur over de -30. Maar dat kan morgen weer heel anders zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten