vrijdag 5 juni 2015

Leverpastei van Unox......

Anderhalf uur stonden we te wachten bij de aankomsthal in de luchthaven van Edmonton. Ik zei nog tegen Rik dat Opa Jaap waarschijnlijk al vloekend en tierend door aankomstdeuren zou komen. Rik keek me grijnzend aan en zei "zou je denken pap?"
En ja hoor, Opa Jaap kwam in beeld gevolgd door een tirade aan oer Hollandse vloeken gelardeerd met sappige anekdotes van douaniers welke totaal niet geschikt waren voor hun werk. We lagen in een deuk want dit ging precies zoals voorspeld. Wat bleek, in het vliegtuig moet je via een formulier vermelden of je iets aan te geven hebt zoals in dit geval levensmiddelen. Wij hadden wat lekkere dingen gevraagd en Opa Jaap en Kika hadden dit trouw in de koffers gedaan. Na de landing werden voornoemde formulieren ingenomen en als je vermeld hebt dat je daadwerkelijk levensmiddelen hebt meegenomen dan word je in een andere rij gepropt..... Kika dacht mee te denken met voornoemde douaniers en was al begonnen om de producten uit de koffers te halen tot....., een beruchte fors bemeten douaniere zag wat Kika aan het doen was en bulderde dat dit niet de bedoeling was. Jaap werd aan de tand gevoeld door een mannelijke uitvoering en moest tandenknarsend door deze Noord Amerikaanse behandeling. Uiteindelijk werden er 6 blikjes Unox leverpastei in beslag genomen, mijn broek zakte weer eens af toen ik hun emotionele verhaal aanhoorde.

Na bekomen te zijn van deze douane ellende reden we huiswaarts en sloeg de stemming snel om naar ontspanning. We zijn al naar Fort Edmonton geweest en Elk Island, we zagen 6 bizons, herten en bevers. We hadden bijna nog een hert op de motorkap toen we over de snelweg reden maar gelukkig kon ik op tijd remmen.

Gisteren had Koen zijn afscheid van Junior Highschool in de kerk alwaar de ceremonie 2 uur duurde. Koen gaat naar de volgende fase in zijn leven namelijk de Highschool, wat vliegt de tijd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten