donderdag 11 december 2014

Spannende tijden

Het weer hier vertoont grote overeenkomsten met een jojo. Nadat we gevoelstemperaturen van onder de -40 en veel sneeuw hebben gehad is het nu rond de +5 voor een paar dagen.........Oorzaak was een pittige storm in British Columbia die voor deze milde omstandigheden heeft gezorgd.

San is net de deur uit, ze heeft eerst een vergadering en dan een avonddienst en daarna is ze heerlijk twee dagen vrij! Ik ben voor de tweede dag ziek thuis, iets van een virus. Ik voel me nu iets beter en zal morgen wel weer aan de slag gaan.

De laatste week is weer niet saai te noemen, het afgelopen weekeinde hebben we weer een aantal huizen bekeken. Hoge prijzen en weinig kwaliteit, onze makelaar had zelf nog een huis voor ons uitgekozen welke we afgelopen zondag om 18.00 hebben bezichtigd. Dit huis heeft alles wat we willen en meer, gewoonweg prachtig. Daar de verkoop van huizen in de maanden november t/m februari op een laag peil ligt konden we een wel heel groot bedrag van de oorspronkelijke vraagprijs afbieden waardoor het in ons budget kwam.
Nu zijn we druk bezig om alle administratie te regelen welke verplicht is voordat er een eventuele goedkeuring komt van de bank. Daar wij als "nieuwkomers in Canada" worden bestempeld moeten we nog veel meer onze financiele doopceel laten lichten dan de gevestigde orde. Maar we zijn er bijna.

De kerstboom staat weer en we hebben het huis gezellig gemaakt. Rik en Koen moeten nog een week naar school en zijn dan twee weken vrij. Hun cijfers worden steeds beter, Rik weet wat hij moet doen voor zijn examens Highschool en dat bewijst hij met mooie cijfers. Ook Koen gaat goed, hun Engels is, zeker vergeleken bij ons, indrukwekkend.

Als de aankoop van het huis 100% zeker is dan zullen we bij ons volgende bericht hiervan foto's plaatsen.

Voor onze ouders, de brieven met daarin de schoolfoto's van Rik en Koen gaan vandaag op de post.

1 opmerking:

  1. Wat een nieuws allemaal uit Canada. Dus Frenk je bent van baan veranderd. Maar je wilde toch bij de politie? Maar dat kan alle maal nog wel .wij zijn erg benieuwd naar de foto's van jullie nieuwe huis.we zullen het wel zien. Gr. Aan iedereen An en Henny.

    BeantwoordenVerwijderen