zondag 28 december 2014

Bor de Wolf en Cor de Coyote

Het is nu -13 (20.30) en het koelt af tot -21 morgenochtend, overmorgen -17/-25 dan warmt het weer tijdelijk op en vrijdag gaan we naar de -17/-27 en sneeuw, hierna blijft het koud en wordt er meer sneeuw verwacht. Ik begon me al een beetje zorgen te maken dat het ongewoon warme weer in Nederland ook hier aan de orde zou komen. Nee dus, in ieder geval voorlopig niet.
De lange termijn verwachting is steenkoud.

Even terugkomend op mijn jacht in november, we zagen wel wild maar vlakbij boerderijen en andere plekken waar je niet mag jagen. Verder zagen we wel veel resten van herten maar het was niet meer dan wat vacht wat was vastgevroren in de sneeuw. Naar nu blijkt is er meer aan de hand, door het grillige weer in de maand november waarbij zeer strenge vorst af werd gewisseld door een aantal dagen van dooi ontstonden er ijsplaten in de sneeuw, hier kunnen herten doorheen zakken en de poten breken. Hierdoor zagen Bor de Wolf en zijn talrijke kornuiten hun kans schoon en waanden zich in de plaatselijke Mac Donald's. Hulpeloze herten die ten prooi vielen aan een ongewoon hoog aantal wolven die verantwoordelijk zijn voor een een gedecimeerde wildstand.

Er zijn ook "positieve zaken" te melden, vorige week liep er een fors uit de kluiten gewassen Coyote door de straat, het was al donker en ik zag dit harige schepsel trots en imponerend voorbij dansen.
In de laatste versie van de St Albert Gazette stonden meer van dit soort waarnemingen maar nu hadden de Coyotes iets in de bek, iets van een poedel..... Onze overburen hebben ook een soort van poedelachtige hond, zo'n zenuwachtig hysterisch blaffend mormel. Vaak loopt deze los rond te stuiteren met een air van onaantastbaarheid welke totaal niet past bij deze genetisch gemanipuleerde hoestbui met krullen. Het zal me niets verbazen als de plaatselijke Coyotes deze toevoegen aan hun menulijst waar verder hazen, poezen, muizen/ratten, vogels en wat al niet meer op staan.

San zit inmiddels weer onafgebroken in de boeken, alsof er niets is veranderd. Rik en Koen genieten van hun vrije tijd, vorige week ben ik met de mannen naar de nieuwste Hobbit film geweest en dat was ontzettend leuk. We proberen zo efficient mogelijk met onze spaarzame vrije tijd om te springen maar regelmatig wint de zwaartekracht het van onze oogleden. We zijn toe aan wat zon, het is ongewoon hoe vaak het bewolkt is, helaas blijft dat voorlopig zo......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten