vrijdag 10 oktober 2014

Van beer tot feestverlichting

Daar we de afgelopen bijna 2 jaar hard hebben moeten werken om het hier voor elkaar te krijgen is er weinig tijd geweest om van dit immens grote en natuurrijke land te genieten en te beseffen in wat voor een prachtig en veelal ongerept land we wonen.

Het jachtseizoen is geopend, via de media sijpelen regelmatig berichten binnen over jachtongelukken en over aanvallen van dieren op jagers. Vooral de onervaren hobbyisten zonder verstand van zaken kunnen in grote of dodelijke problemen komen. Je moet je voorstellen dat je een jachtgebied krijgt toegewezen om te mogen jagen op bv herten. Deze jachtgebieden zijn werkelijk enorm groot en afgelegen, mobieltjes werken hier niet, geen bereik.........

De natuur is in deze gebieden ongerept dus als je op herten jaagt dan lopen daar ook de natuurlijke vijanden rond te banjeren zoals Zwarte, Grizly Beren en Cougars (Poema's). Onontbeerlijk onderdeel van je uitrusting zou beren pepperspray moeten zijn, deze variant is vele malen krachtiger dan de menselijke versie (uit eigen ervaring kan ik je verzekeren dat dit al niet prettig is). Spuit je berenspray op het gezicht van een mens dan is de kans groot dat dit fataal is, in een vliegtuig boven Alaska ging een container berenpepperspray af en niemand overleefde de ramp.........Word je aangevallen dan is voornoemde spray je voornaamste redmiddel naast een zogenaamde shotgun welke een verwoestende lading afvuurt op een korte afstand. Een beer gaat na een lading spray gegarandeerd plat voor een tijdje, genoeg om je uit de voeten te maken. Dit om jullie een beetje een idee te geven dat het hier toch wel anders in de natuur toegaat dan in het gekanaliseerde Nederland.
Ik ga binnenkort ook op jacht met mijn maatje Kelly, wij zullen goed voorbereid zijn (Kelly jaagt hier al vele jaren).

Het is hier, zeker voor de tijd van het jaar, schitterend weer! Mijn graansilovogelvoerhuis (leuke voor Wordfeud) wordt druk bezocht door boomklevers, spechten, koolmezen, Blue Jay's, enz. Alles is druk bezig om zich voor te bereiden op de rap naderende winter. Moeilijk voor te stellen dat vaak rond Haloween de schakelaar omgaat en de temperatuur omlaag duikelt gevolgd door de onvermijdelijke sneeuw. De tuin is winterklaar, ik moet nog even snel het dak op om de feestdagenverlichting weer goed vast te zetten (gaat een beetje moeilijk als er sneeuw op het dak ligt).

Rik en Koen gaan goed zowel op school als prive. Rik haalt mooie cijfers en Koen begint te wennen aan het fenomeen genaamd huiswerk. San werkt veel en vindt het allemaal leuk om te doen. Volgende week heeft ze weer een job interview.

1 opmerking:

  1. In plaats van feuten zal ik maar weer even een berichtje sturen. Het klinkt allemaal erg spannend. Kijk wel uit met jagen,ik zie het al gebeuren Frenk moet lopen voor zijn leven met een dikke beer op zijn hielen.ha ha doe iedereen de groeten .An en Henny

    BeantwoordenVerwijderen