zondag 5 oktober 2014

De tent

De afgelopen week besloot Susanne naar haar manager te stappen en te vragen of er een mogelijkheid was om in vaste dienst te komen. Na wat geblader in de agenda keek de manager haar aan en zei "ik zet je in op de volgende weekenden en doordeweekse dagen en neem je aan als Licensed Practical Nurse. Ik kreeg een sms op mijn werk met het vriendelijke doch dringende verzoek om mijn vrouw te bellen. Ze vertelde me opgewonden het hele verhaal en was en is nog steeds in een juichstemming.
Vandaag heeft ze haar eerste zelfstandige dienst als Nurse en moet een groep Health Care Aids aansturen. Ze was gisteren best zenuwachtig maar ze kan het wel, bijzonder om de te zien hoe snel San zich ontwikkelt.

Rik heeft het druk op school, hij is hard en gemotiveerd aan het leren. Gaat op vrije uren naar de bibliotheek van school om daar vragen te kunnen stellen aan leraren. Zijn eerste cijfer voor Science is binnen, een 8.3 dus alle reden om opgelucht adem te halen. Net nog even samen met mijn oudste zoon naar Staples geweest, een winkel in kantoorartikelen, om een potlood en schetsboeken te kopen. Rik vindt het heerlijk om te tekenen, hij begint zich te ontwikkelen in de tekenkunst en maakt prachtige schetsen.Een paar maanden geleden had Rik samen met zijn vriend Jeff een tentje gekocht en deze in "onze" achtertuin gezet. Inmiddels heeft deze chill plek ook bij andere vrienden bekendheid gekregen en is een soort van ontmoetingsplek geworden. Binnenin is de tent voorzien van electriciteit, ventilator en verwarming. Aan de muren hangen schilderijen, op de grond vloerbedekking, stoelen en voetenbankjes. Regelmatig worden hier films gedraaid en is het een gezellige boel. De vrienden komen hier niet op de fiets of brommer maar met de auto, parkeergelegenheid genoeg en wij als papa en mama vinden het ook gezellig en zijn vooral heel blij dat Rik de Nederlandse manier van chillen hier heeft geintroduceerd en met veel succes!
Op het front van het vrouwelijk schoon is het momenteel rustig en besteed onze oudste telg zijn vrije tijd aan studeren en zijn vrienden, HEERLIJK!

Koen is er nu achter gekomen dat ook hij eraan moet geloven, er moet huiswerk gemaakt worden.....
Het niveau is hoger geworden en hij wordt voorbereid op Highschool. Ik heb contact gehad met een leraar die de belangrijkste vakken doet en zijn berichtgeving is geruststellend, Koen doet hard zijn best en de leraar is tevreden met zijn ontwikkeling. Allemaal interessante ontwikkelingen, Koen zit midden in de puberteit (een milde vorm), hij groeit nu iets minder snel maar snel genoeg om regelmatig kleding en schoeisel te moeten kopen. Zijn smaak op deze gebieden groeit mee dus even snel wat kopen zit er niet meer in, nee ons meneertje krijgt zijn eigen wensen.
Verder heeft hij het druk met voetbal, veel trainingen en wedstrijden, met zijn liesblessure gaat het beter, hij moet hier wel veel aandacht aan besteden want het is een typische blessure die voorkomt bij kinderen van zijn leeftijd omdat ze zo snel groeien. De Nederlandse manier van keepen van onze Koen wordt met veel interesse en regelmatig ontzag bekeken. Gisteren vond Koen het nodig om de spits van de tegenstander 1 meter van de doellijn 3 keer uit te kappen en daarna met een bekeken pass weer de bal bij zijn verdediging te plaatsen. Dat hij zijn vader en moeder daarbij regelmatig een hartverzakking bezorgt mag de pret niet drukken.

Na de -7 van een paar dagen geleden is het nu weer schitterend herfstweer, blauwe luchten, zon en 16 graden of hoger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten