woensdag 9 april 2014

Van skateboard tot graansilo...........

Eindelijk, de lente is gearriveerd, gisteren 16 graden........ Vandaag 8 graden, zon bij een stevige wind. Het voelt heerlijk in het warme zonnetje, we waren er ook wel een beetje aan toe. Langzaam maar zeker zijn de sneeuwhopen in onze tuin weggesmolten. Een bruine platgedrukte massa wat vorig jaar zo'n mooie groene grasmat was heeft zijn/haar entree gemaakt. Over 2 weken is het groen weer terug, de bomen staan dan ook weer volop in de knoppen en een week of 2 later staat alles weer in het blad. De lente is hier heel kort net als de herfst, de zomer aan de andere kant duurt dan langer.

Opvallend is dat de jongeren zich bij de eerste warmere dagen kleden in outfits die je eerder in subtropische streken zou verwachten. Korte broeken, t shirts en nog net geen teenslippers.....
Deze al wat oudere knoest stond vanmiddag in de tuin te werken met zijn jas aan en muts op, dit ontlokte een meewarige blik van een jeugdige en schaars geklede skateboarder die door de straat kwam suizen. Ik aan de andere kant knikte vriendelijk terug en zag aan het kippenvel op alle aan de elementen blootgestelde lichaamsdelen van de jonge waaghals dat de kledingkeuze van ondergetekende gezonder was. Het lijkt alsof de letterlijk doorgewinterde Canadees zich op deze wijze rebels opstelt naar de afscheid nemende winter en op deze ludieke wijze den middelvinger opsteekt naar Moeder Natuur. Niet altijd even verstandig want op het ene moment dender je op je skateboard in wapperende zwemkleding over de wegen en het volgende moment kan er zomaar een laag hagelstenen op je pannetje kletteren. Grappig, dit soort gedachten schieten in een flits door mijn hoofd bij het aanschouwen van deze jeugdige overmoed.

Langzaam maar zeker maak ik de tuin klaar voor het voorjaar. Straks hang ik het vogelvoerhuisje op, zeg maar gerust vogelvoersilo. Rik hielp me gelukkig met het bouwen van de graansilo, de bouwtekening is waarschijnlijk in Belgie tot stand gekomen want het bleek een tenenkrommend karwei.Maar het resultaat is er dan ook naar, een graansiloachtige voermachine welke plaats biedt aan een gezonde kolonie inheemse vogelsoorten en uitgenodigde familie. Het bleek dat een keer vullen 1 kilo voer betekende, gelukkig hadden we een aardig zakje met voer gekocht (16 kg) want tsja alles is hier groot en veel, we passen ons gewoon aan want we beginnen inmiddels zelf ook Canadese trekjes te vertonen.


1 opmerking:

  1. Hi allemaal.Alweer een leuk verhaal.dus in Canada wordt het nu ook een beetje voorjaar.Wij hebben een fantastische maand Maart gehad,met prachtig weer en wij zijn nog nooit in Maart al zo bruin geweest als dit jaar. Er zijn mensen die denken dat wij naar Spanje geweest zijn, dan zeg ik nee hoor gewoon in de achter tuin. Iedere dag even zitten en dan gaat het vanzelf. Hoe gaat het met jullie werk? Gr.An en Henny
    https://itunes.apple.com/nl/app/bingo-bash-hd-free-bingo-casino/id486363584?mt=8

    BeantwoordenVerwijderen