woensdag 19 maart 2014

dooi.

De meeste sneeuw is inmiddels gesmolten bij veel zon en aangename temperaturen. Komende week weer kouder met -15 in de nachten en vorst overdag. Hierna hopelijk de lente, alhoewel je niet gek hoeft op te kijken als we nog een pak sneeuw en vorst hebben tot eind april.
De eerste kamikaze fietsers zijn alweer gespot op de highways, ingepakt als poolreizigers en slingerend over de vluchtstrook. Ik schud meewarig mijn hoofd, ga in godsnaam binnen de bebouwde kom fietsen, zeker gezien de fiets en stuur kwaliteiten van deze malloten.

Laatst nog een komisch voorval, op een van de toegangswegen naar onze straat, welke gelegen is tussen 2 heuvels, staat in het dal regelmatig water op de weg (ivm de smeltende sneeuw). Langs deze weg zijn vele wandelpaden, vlak langs de weg of door de velden en bosjes. Op een mooie zonovergoten dag bij +10 graden reed ik aldaar en zag in de verte dat er toch een behoorlijke hoeveelheid water op de weg lag. Mijn voorgangers die er doorheen reden veroorzaakten namelijk een grote golf water die uiteraard ook naast de weg terecht kwam. Voor me reed een grote vrachtwagen die mij gedeeltelijk het zicht belemmerde, vlakbij de waterspot zie ik opeens een mannelijke hondenuitlater van middelbare leeftijd met gebalde vuist langs de weg staan (op een voetpad). Ik zag zijn van woede verwrongen gelaat wat lichtelijk paars was aangelopen en bemerkte tevens dat de kleding van deze persoon me deed denken aan iemand die vlak hiervoor een duik in een modderige rivier had genomen, de poedelachtige hond die naast de man stond te rillen en vermoedelijk van origine wit was maakte een al even bedroevende en vooral zeiknatte indruk. Ik kon er niets aan doen maar dit tafereel veroorzaakte een glimlach op mijn gezicht van oor tot oor en het werd nog beter, de vrachtwagen voor mij kon de enorme plas niet ontwijken en veroorzaakte een reuzengolf die de surfers in Hawai in extase zou hebben gebracht. Bij het passeren van dit tafereel had ik moeite om mijn stuur vast te houden, nogmaals ik kon er echt niets aan doen maar dit schouwspel was te hilarisch en ik proestte het uit. De voetganger was onherkenbaar geworden, compleet doorweekt en zijn hond ook. De vrachtwagen chauffeeur stak nog zijn hand uit het raam ter verontschuldiging maar dit gebaar werd niet op de juiste waarde geschat..........

3 opmerkingen:

 1. Kun jij geen schrijver worden?! Echt, ik geniet van jouw/jullie verhalen.
  Ben geen bekende van jullie maar woon wel ook in het buitenland, veel dingen komen mij oh zo bekend voor! Ik vind het reuze knap hoe jullie het in Canada doen!! En ook al krijg je misschien niet zoveel reacties op jullie schrijven, ik weet zeker dat heel veel mensen het met veel plezier lezen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hahahaha. Ik zie het al voor me!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een verhaal ,ik zie het helemaal voor mij.Het is ook mijn sport om door de plassen te rijden, maar zo bont heb ik het nog nooit gemaakt.Wij hebben hier al veel zonnige dagen gehad met een temperatuur van ongeveer 16/17graden met wel heel veel wind. Gaat het verder goed met jullie? En Susan bevalt het werk goed? Oh ja je moet de groeten van Marjo hebben, je weet wel haar moeder heeft ook in Schoterhof gezeten.Jij vertelde mij toen dat haar moeder overleden was.Verder zijn wij de overloop en zoldertrapgat aan het sausen en schilderen.Maar vaak zeggen we woonde Frenk nog maar hier. Doe ook de Gr. Aan de BOYS,en een knuffel van An en Henny

  BeantwoordenVerwijderen