dinsdag 7 januari 2014

Kleine jongens worden groot.

Gelukkig zijn San en Koen weer veilig thuis gekomen. Op de terug weg hadden ze 35 auto's geteld die in de ditch stonden........ Ik blijf het leuk vinden om over het weer te schrijven (hopelijk vinden jullie het ook leuk), eigenlijk weet ik niet goed hoe jullie al deze verhalen vinden want we krijgen op onze vriendinnen An en Hennie na, weinig reacties. Jammer.......


Hoe het ook zij, het weer is grillig hier, na enkele dagen van kou stijgt de temperatuur de komende 2 weken naar een aangename -4 overdag met veel zon. Over zon gesproken, ons zonnetje in huis (Koen) kwam met een brief van zijn leraren thuis. De inhoud is geweldig, de leraren zijn zeer onder de indruk van Koen zijn prestaties, hierbij wordt duidelijk onderschreven dat Koen een student is met Engels als zijn 2de taal en dat hij grote stappen voorwaarts zet. Ook op het gebied van wiskunde begint Koen alle schroom van zich af te gooien en begrijpt hij nu helemaal waar zijn leraren het over hebben. Gezien het feit dat Koen aan het puberen is met alle perikelen van het emigreren is dit voor ons als ouders en voor hemzelf een hele geruststelling.
Rik heeft morgen een belangrijk proefwerk biologie, hij moet hier goed voor scoren. Hij wil nog steeds Paramedic worden en voor deze 4 jarige studie moet hij op een aantal vakken bovengemiddeld scoren. Volgens Rik ligt hij op koers en weet hij (slim als hij is) haarfijn uit te leggen wat en hoeveel hij moet scoren. Je weet wel zoals wij vroeger op een tiende nauwkeurig wisten uit te rekenen wat we nodig hadden om over te gaan. Zijn laatste jaar Highschool (ja die begint al in september) weet Rik al precies hoe of wat hij nodig heeft om in te kunnen stromen op deze vervolg opleiding. Uiteraard weet hij ook al precies wat hij in de toekomst kan gaan verdienen, en dat is niet gek voor een jonge kerel.
Vanmorgen werd Rik opgehaald door zijn vriendin, lekker gezellig samen naar school in de auto, wat worden ze toch groot. Koen wilde met de schoolbus want dat vindt hij gezelliger, bijzonder toch allemaal. Rik en Koen zijn als een tweeling maar gunnen elkaar alle vrijheid.


Vanmorgen zijn San en ik wezen kijken naar een nieuw fototoestel, San wil hier graag haar hobby van maken. We hebben bij de plaatselijke fotowinkel gekeken en informatie gevraagd. San wil hier zelf voor gaan sparen als ze straks een part time baan heeft gevonden. Ook weer leuk, weer een nieuw doel om naar toe te werken.

3 opmerkingen:

  1. Wat een goed bericht.Jullie mogen toch echt wel trots zijn op de jongens,het zijn echt KANJERS. Zo te horen is het bij jullie nu niet meer zo koud .Hier nog steeds niet.Wij vinden het ontzettend leuk dat jullie in Sept. naar Santpoort komen. wij laten onze vakantie naar Ermelo vervallen.Tot schrijfs An en Henny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk frank, waarom plaats je deze verhalen ook niet op fb? Daar kijken de meeste vaker op denk ik. ( hier vergeet ik vaak op te kijken;-). )

    BeantwoordenVerwijderen