vrijdag 20 december 2013

Witte Kerst.

Over een ding zijn we zeker, we krijgen een 100% zekere witte Kerst. Het is nu (09.45) -17 en het sneeuwt weer eens. Heel Nederland had in extase geweest bij dit witte goedje maar hier is het net zo normaal als de verwenste vochtigheid in Nederland. Ook hier zo af en toe de irritatie als je voor de zoveelste keer de sneeuwschuiver moet pakken, soms wel 3 keer op een dag. We hebben er nu nog een extra oprit en 50 meter stoep bij want Adriana is met de kinderen op kerstvakantie naar Nederland. gezien de weersverwachting, veel sneeuw in aankomst, kunnen we er tegenaan. Veel binnenwegen zijn spekglad, ik raak ook niet meer onder de indruk als mijn auto gaat glijden, gewoon van het gas en sturen in de richting die je wilt nemen en huppetee recht zo die gaat. Dat was in het begin wel anders, dan zat je meteen met een liter adrenaline in je lijf en kneep je het stuur zowat doormidden.

Het begint dus te wennen net zoals zoveel dingen. Zoals de onvermijdelijke administratieve rompslomp, San moest weer eens een werkvergunning aanvragen. Een werkvergunning............?! die had ze toch al..........................Ja, die had ze maar nu moest ze weer een andere hebben, eentje om haar praktijklessen te mogen volgen. Zitten jullie nog? Wij konden het ook niet geloven en de trouwe volgers zullen dan ook begrijpen dat wij op dat moment de broeken op de enkels hadden (is niet prettig bij -tig). San dus weer bellen met de overheid en legde uit dat ze al een open work permit had, dit betekent dat je overal mag werken, enz. Het antwoord was weer eens een bitsig NEE mevrouw, met deze work permit mag u niet praktische lessen volgen, u moet de formulieren, A t/m Z invullen en hopen dat u de nieuwe permit op tijd binnen hebt voor de lessen beginnen.......Gelukkig is er een begeleider voor internationale studenten zou je denken, dus niet, want deze heeft San niet vantevoren ingelicht, oftewel zoek het maar uit. Maar we betalen 2.5 keer meer dan een Canadese student, uh mogen we dan wat verwachten voor al dat extra geld? Nee dus. Het goede nieuws is dat de aanvraag is goedgekeurd en nu maar weer wachten, oh ja het is trouwens precies dezelfde work permit met wat andere nummers er op. Volgt u het nog, nou wij zijn inmiddels de weg een beetje kwijt. We hebben nog geprobeerd voor Rik een werkvergunning te regelen zodat hij een baantje kon zoeken net zoals zijn vrienden maar nee hoor, pas als hij 18 is mag hij bij gods gratie een vergunning aanvragen. Heel oneerlijk allemaal en dit hadden we niet verwacht, zoveel geregel en oneerlijkheid. Gelukkig gaat het uitstekend met Rik zijn sneeuwschuif bijverdiensten en is hij hier tevreden mee. Als je op deze leeftijd al heimwee hebt en je krijgt dit soort tegenslagen dan maakt dit het er niet makkelijker op.

Ik denk dat er al een heleboel mensen de handdoek in de ring hadden gegooid na wat wij allemaal hebben moeten doen en meegemaakt hebben.Soms denk ik ook wel eens, krijg allemaal de kl...
Maar wie A zegt moet ook B zeggen, dus gewoon weer de schouders eronder en doorgaan. We zien wel wat 2014 ons brengt.

Wij wensen iedereen hele fijne Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar.

2 opmerkingen:

  1. Jullie wel een witte kerst. Wij hebben hier regen en windkracht 8/9. Wat zullen jullie blij zijn als Susan klaar is met haar studie en alles rond is met die verblijfsvergunningen.Maar nog even volhouden ,ik weet zeker dat het allemaal goed komt. Verder is er weinig nieuws uit het dorp.Tot schrijfs. De Gr. Aan allemaal en fijne feestdagen en een gezond 2014!!!!!!! Gr. An en Henny.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi allemaal .Ik heb een droevige mededeling uit het dorp.Aart Aarts is zaterdag 28-12 overleden. 'S morgens om ca.10.15 sta ik nog met hem te praten en toen ging hij met de auto weg. Ongeveer 1 uur later staat er politieauto in de straat. Wij dachten wat is dit nu allemaal. Even later ging Astrid en Alex met de agenten mee .Ik dacht Aart zal toch geen ongeluk gehad hebben.Maar nee Aart was naar de sportschool gegaan en kreeg daar een zeer zwaar hartinfarct.Ze hebben hem nog 5 kwartier gereanimeerd maar helaas , het mocht niet meer baten. Hij was 55 jaar. Alle buren zijn er aangedaan van, dat snap je. Dus je ziet maar het leven kan kort zijn. Geniet van elke dag Gr. An en Henny.

    BeantwoordenVerwijderen