zaterdag 7 december 2013

Arctische kou.

Zelfs in de vrieskist is het momenteel warmer, overdag -30 met een windchillfactor van ruim -40.  De kerstman moet zijn rendieren een soort van antivries geven om de slee te blijven trekken...........
We gaan straks een kerstboom halen en lichtjes want we hadden onze kerstlichtjes uit Nederland meegenomen en die werken nou eenmaal niet op 110 volt. Steeds meer huizen worden versierd met de mooiste lichtjes en opblaas kerstmannen, rendieren, enz, enz. Heel gezellig allemaal, we wilden vanavond een wandeling maken om al dit moois te aanschouwen maar zelfs wij optimisten blijven lekker warm thuis zitten. Het geknisper zit weer in de lucht, als je buiten door je neus inademt dan knispert het vocht/ijs in je neus.........
Op de weg is het oppassen geblazen, men waarschuwt voor het beruchte zwarte ijs, je ziet het bijna niet maar het is spiegelglad. De sneeuw wordt zo plat gereden dat het onder deze toch wel extreme temperaturen wordt getransformeerd tot een soort van graniet ijsachtige schaatslaag. Ik reed een paar dagen geleden op de snelweg en accellereerde bij zo'n 60 km per uur en voelde me als een ballerina op haar eerste schaatsles, dit ging maar net goed pff. Ik blijf me verbazen over hoe keurig men hier de stoepen en opritten sneeuwvrij houdt, werkelijk ieder huishouden doet dit, geen uitzonderingen!
Gisteren hoorden we dat er een nieuw giga mall gebouwd gaat worden nabij het Edmonton airport, eentje waarbij de West Edmonton mall verbleekt (en dat is toch bijna de grootste ter wereld).
Hoeveel winkels heb je in godsnaam nodig! Wat ik dan wel weer leuk vind is dar een enorme bass pro shop komt met alles op het gebied van mijn hobby vissen, van kunstaas tot boten, boten en nog eens boten, ja leuk, heel leuk.

Net een kerstboom gehaald bij Canadian Tire (een echte), oh ja en lichtjes en nog een leuk kleedje......... Er is hier zoveel keus dat je je moet inhouden om niet je hele karretje vol te stampen.
We zijn druk met de kamer vol te zetten en te hangen met kerstspulletjes. Gezellig, laat de kerst maar komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten