vrijdag 11 oktober 2013

Rik en Koen

Na 6 weken school hebben we de tussen rapporten gezien van Rik en Koen. Wat we zo vurig hebben gehoopt begint waarheid te worden. Rik doet zijn huiswerk consequent en dit werpt zijn vruchten af, het ene mooie cijfer na het andere. Geen onvoldoendes en het meest belangrijke, hij vindt school weer leuk en krijgt steeds meer zelfvertrouwen dat hij de Highschool op academisch niveau (en in het Engels!) aan kan.Onlangs vertelde Rik me dat er een aantal leraren waren die niet echt rekening met hem hielden als student met het Engels als een tweede taal. De volgende dag zat ik in gesprek met de vice principal en vertelde haar wat ik van Rik had vernomen. Ze schrok en zei na enig nadenken "dit komt vooral door hoe volwassen Rik zich presenteert en hoe ongelooflijk goed hij het Engels beheerst, desalniettemin zal ik de betreffende leraren benaderen en mededelen dat Rik geen Canadees is maar pas sinds kort in Canada woont". Ik blijf er dus op hameren en houdt dan ook een vinger aan de pols voor een zo optimaal mogelijk begeleidings traject voor onze jongens.
Koen heeft een metaformose ondergaan, vanaf dag 1 van het nieuwe schooljaar vindt hij het leuk in de klas. De avond voor school staan zijn tassen keurig netjes ingepakt en komt hij meestal zonder gezucht en gesteun uit bed. Als hij uit school komt is het eerste wat Koen doet, huiswerk maken......
En de resultaten zijn er ook naar, ook hele mooie cijfers en geen enkele onvoldoende.
Qua socialiseren, sporten en aanpassen mogen we niet klagen, integendeel we zijn zo blij, opgelucht en ongelooflijk trots op onze mannen.

2 opmerkingen:

  1. ik heb altijd veel vertrouwen in jullie gehad. Je mag best trots zijn. Vol houden.Ik ben blij dat alles op zijn plaats gaat vallen. Jack

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat geweldig de jongens het zo goed doen.En wat fijn dat Koen het nu ook leuk vindt op school.Verder alles ook goed met jullie? Hier gaat het ook goed, wij hebben het momenteel druk met de KERSTMARKT.Want voor je het weet is het weer 15Dec.Jullie mogen echt trots zijn op de jongens.Gr.An en Henny.

    BeantwoordenVerwijderen