vrijdag 6 september 2013


Gisteren zijn Kelly en ik een dagje gaan jagen tussen Edson en Hinton richting de Rockies. Het weer was schitterend, zon en 25 graden.

We vertrokken om 06.00 en reden in zo'n 3 uurtjes naar Edson, hiervandaan sloegen we af via een provinciale highway om een "loop" te maken van 450 km door onbewoond gebied en ons geluk te beproeven op Grouse (een soort van Korhoen). Het jachtseizoen is geopend op gevogelte, ons jachtgebied was al het crown land wat we tegen kwamen, en dat was alles in het gebied waar wij waren. Ons jachtveld was 2 keer de oppervlakte van Nederland (en dan drukken we ons bescheiden uit). We reden over weggetjes waar je met een normale auto al na 5 minuten hopeloos vast zou staan.
We reden in de truck van Kelly, een 4x4 die (slechts) een 5.7 liter onder de kap heeft........... Als we bij een veelbelovend landschap kwamen dan stapten we uit en gebruikten de zintuigen, vooral het luisteren naar het specifieke gekakel en vleugelgeklapper deed de hartslag verhogen. Als we de locatie grofweg hadden bepaald dan gingen we de wildernis in, tussen de bomen door over een dikke laag mos waar je in weg zakte, ik durf te zeggen dat hier hoogstwaarschijnlijk nog nooit iemand heeft gelopen. Denk je eens in dat je beren, wolven, poema's of bv een eland kunt tegen komen, ik kan je verzekeren dat je dan echt op je hoede bent. En dan opeens zie je zo'n grouse in een tak van een immens grote pijnboom zitten, de shotgun aanleggen, richten en schieten. Zo schoten we er 5 die morgen, tegen de middag werd het te warm en dan trekken deze vogels zich terug in de koeltes van het bos.


 

We besloten door te rijden naar Cadomin, een ghosttown-achtig mijnbouwstadje tegen de Rocky Mountains aangeplakt. Vooral in deze regio leven de zeldzame Bighorns, we hadden geluk en konden er ruim 40 spotten op de hellingen. Naast de Bighorns ook veel herten, haviken, adelaars gezien en adembenemende vergezichten, woeste rivieren en bijna geen mensen...........Alsof de beschaving niet heeft door kunnen dringen in gebieden zo groot dat je je hier als nuchtere Nederlander geen voorstelling van kunt maken. De afstand die we hebben afgelegd is bijelkaar 800 km en dan heb je een fractie van Alberta gezien, en een speldenknop van Canada............

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten