donderdag 4 juli 2013

"even" naar de Rockies.

Vanmorgen vroeg zijn San en ik met zijn tweetjes "even" naar de Rocky Mountains gereden. Gezien de zeer drukke periode die we achter de rug hebben vonden we het de hoogste tijd om is een keer iets leuks met z'n tweetjes te gaan doen. Onderweg even gestopt bij Timmie Hortons voor koffie/thee en wat lekkers erbij. Hierna doorgereden naar Lake Patricia nabij Jasper. Een prachtig smaragdgroen meer omringd door de bergen. Lekker op een bankje aan de oever zitten en praten over onze wel heel erg drukke tijd die we hebben gehad. We snoven de zuivere lucht in onze longen, de heerlijke geuren van pijnbomen en schoon water hadden een rustgevende uitwerking op ons.

 
 

Hierna geluncht in Jasper en een leuk souvenir op de kop getikt.
Na ons bezoek aan Jasper zijn we naar lake Edith gegaan, ook zo'n ongelooflijk smaragdgroen juweel ingeklemd tussen de bergen. Ongelooflijk maar waar, we waren op een gegeven moment de enige 2 die hier langs de oever zaten op een oude boomstronk.
Het weer was zalig, veel zon bij 22 graden, heerlijk en wat jammer dat we weer naar huis moesten. Ja even 760 km heen en weer voor de ultieme Canada ervaring maar het was het waard. Je doet hier gegarandeerd 100 km in een uur, ondanks dat het zomerseizoen is begonnen. De snelwegen zijn zo heerlijk rustig dus op de cruise control en genieten maar.
We hebben een paar Elk gezien, een coyote, schitterende vogels en voor het eerst ook een paar chipmunks.                                                                                                                                                              


Voor de natuurliefhebbers ook een paar foto's die onderschrijven hoe ongelooflijk mooi en rustig het hier is.
Morgen gaat Koen naar Calgary voor een voetbaltoernooi. De velden liggen in een gebied die geen last van de verwoestende overstromingen heeft gehad. Zondag komt hij weer thuis. Rik heeft morgen twee klussen op het programma dus dat wordt weer kassa!

3 opmerkingen:

 1. Fantastische foto's. Ziet er echt schitterend uit. Geniet er maar van. Lekker zo een dagje met zijn tweetjes. Groetjes de Brusjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo daar wat een prachtigr foto, s. Dat is echt genieten aan het water met het uitzicht
  Wij hebben hier in Spier ook herten, hazen en ooievaars gezien .maar dat lijkt er niet op wat er bij jullie allemaal rondloopt.gr An en Henny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Doen jullie helemaal goed,even quality time voor en met elkaar! En die foto's zijn schitterend, word ik op afstand zelfs rustig van ;-))

  BeantwoordenVerwijderen