dinsdag 18 juni 2013

Twee kwieke dames.

Het is even rustig geweest op ons blog, de reden is dat het hier sinds de komst van de moeders heel druk is. Alle dagen zijn volgeboekt met van alles en nog wat. Zaken als de West Edmonton Mall, de St Albert mall, het museum in Namao, sporten van Rik en Koen passeerden de revue.
Ross, een goed vriend van ons die is gepensioneerd, heeft zich ontpopt als de privegids pur sang. Met een imponerende innemendheid en vooral een overdosis aan geduld begeleid hij de dames naar tuincentra, musea, wetenswaardigheden, enz, enz. Er is zoveel te zien , zoveel nieuwe indrukken en dat is natuurlijk ook behoorlijk vermoeiend want onze moeders zijn geen 18 meer.

Op de dagen dat San en ik vrij zijn, en die zijn helaas zeer zeldzaam, nodigen we vrienden uit voor eten/barbecue. Gisteren bv kwamen twee stellen met kinderen en stond ik voor 19 personen te barbecuen, Fransje en Klara deden de overige catering en ondanks alle drukte was het heel gezellig. Hierna nog meer vrienden, eters, enz, enz. Naast dat het heel gezellig is mogen we ook zeggen dat het ook voor ons behoorlijk vermoeiend is. Het gewone leven gaat hier door dus werken en studeren. San kan bijna aan niets mee doen, ze zit in haar examen weken en zit alleen maar te leren, ik moet veel werken, dus het is passen en meten.

Fransje gaat vanavond alweer terug naar Nederland, de 2 weken zijn voorbij gevlogen. We brengen haar met z'n allen naar het vliegveld. Klara is door Bonnie uitgenodigd om de Rocky Mountains te gaan bezichtigen. Morgenochtend gaan ze met z'n 2en in de pickup van Bonnie richting Jasper. Het hotel is geboekt, ze blijven 2 dagen en gaan o.a. naar de Columbian Icefields. Klara is opgewonden bij het vooruitzicht, als ze terug komt is er de national aboriginal day en kunnen we kennis maken met de cultuur van de Indianen.

Een paar dagen geleden hebben Fransje, Klara en ik Elk Island national Park bezocht. Hier lopen, bizons, elk, herten, enz rond. helaas waren we hier niet vroeg in de ochtend of de avond dus zagen we maar 2 bizons, bosbizons in dit geval en die zijn imponerend groot. De foto's posten we de volgende keer.

2 opmerkingen:

  1. Wauw wat gaaf zeg! Ik kan niet wachten op haar verhalen.
    Geniet nog even van elkaar.
    Liefs Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo family wij zitten nu 4 dagen in spier en hebben heel veel regen , wind en onweer. Maar het schijnt beter te worden. Jullie hebben het lekker druk gehad met de beide moeders.Verder alles goed met de studie ? En het werk van Frenk? De jongens gaan ook lekker. Gr. AN EN HENNY.

    BeantwoordenVerwijderen