zaterdag 4 mei 2013

Rust.

Vandaag de eerste warme lentedag (+20), heerlijk gewandeld en nog een balletje getrapt met Koen. Op zo'n 300 meter lopen van ons huis zijn sportvelden waar de jongens zich uitstekend vermaken. Het nieuwe huis voelt goed, veel ruimte en heel veel rust. Ik vermaak me uitstekend in de garage, wat een enorme ruimte, een echt klusparadijs. San is tot rust gekomen na haar zware semester en heeft ook haar draai gevonden in het nieuwe huis, dit komt mede tot uitdrukking in haar drang tot het bakken van allerlei heerlijke koekjes en taartjes.

Rik heeft vandaag zijn eerste klus gedaan, werken in de tuin van een goede vriend van ons. Hij moest hard werken en werd verwend met een enorme lunch van chicken fingers, meloen, enz, enz. Ondanks het feit dat Rik keihard aan het trainen is voor het aanstaande american football seizoen moest ook hij zijn meerdere erkennen in de enorme hoeveelheid eten. Hij deed het blijkbaar zo goed dat hij morgen weer mag komen werken. Rik was helemaal blij met de hoeveelheid dollars die in zijn handen werden gedrukt, daar had hij in Nederland in de plaatselijke supermarkt een week voor moeten werken........ In de zomervakantie mag Rik waarschijnlijk gaan werken op de golfbaan van andere vrienden, de baan ligt op anderhalf uur rijden hiervandaan dus zal Rik daar 2 tot 3 dagen per week blijven en kan hij volgens de insiders veel geld gaan verdienen. Vooral de fooien doen het hier heel goed. Afgelopen week hebben San en ik een gesprek gehad op Rik's school, de school (net als wij) zijn zeer onder de indruk van de prestaties van Rik. We hebben ook gesproken over het vakkenpakket voor het nieuwe schooljaar en om assistentie gevraagd daar het Canadese onderwijs behoorlijk anders is dan in Nederland. Blijkt dat Rik de lat voor zichzelf hoog heeft gelegd, ons werd uitgelegd dat Rik zijn vakkenpakket op academisch niveau ligt en hij hiermee naar elke universiteit kan. Onze kerel wil waarschijnlijk de medische kant op, hij heeft zijn oog laten vallen op Paramedic in een ambulance. Dit geeft hem een solide basis waarmee hij alle kanten op kan in de toekomst.

Koen was uitgenodigd om met een vriend naar de nieuwste Iron Man 3 film te gaan. Gelukkig begint Koen steeds meer te socialiseren en begint hij zijn schroom om Engels te spreken van zich af te gooien. Koen gaat ook weer voetballen, dit is mogelijk gemaakt door allerlei fondsen dus hij is helemaal gelukkig. Koen en ik hebben donderdag getennist op zijn nieuwe tennisclub en dat heeft ons beiden heel goed gedaan. Dus voetballen en tennis voor Koen, op school gaat het ook steeds beter. Als er iets is wat niet naar de zin van Koen is dan stapt hij zelf naar de studenten begeleidster en dan wordt het probleem opgelost. Niet slecht voor een jongeman van 12 jaar oud dachten wij zo.

2 opmerkingen:

  1. Hallo allemaal .Gefeliciteerd met jullie andere woning.Dus nu hebben jullie echt jullie eigen steklie gevonden.Wij hebben hier ook eindelijk mooi weer. Onze vijver lekte dus moest er een andere in.Gelukkig kwam de zwager van An helpen om hem waterpas in te graven.Toen ben ik de stene rand op te bouwen en waterpas te krijgen en toen nog de hardstenen rand er op te lijmen.maar alles is gelukkig gelukt.Ik loop nu een beetjekrom van de spierpijn. Rik en koen gaan dus ook goed , wat leuk dat Rik wat bijvebijverdient.Koen heeft op school ook wel zijn draai gevonden.En hoe is het met de baan van Frenk? Wij horen het wel weer. Gr. AN en Henny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi An en Henny. Ik hoop dat de nieuwe vijver het goed doet. Goed om te lezen dat alles goed gaat met jullie. Rik en Koen gaan lekker (lees maar op ons blogspot). Mijn werk gaat goed, het is natuurlijk niet het werk wat ik ambieer maar ik werk nu voor de overheid en dat geeft veel mogelijkheden voor ander werk.San is weer druk aan het leren, alles gaat hier goed.

    Dikke knuffel van ons.

    BeantwoordenVerwijderen