donderdag 14 februari 2013

Super San

Het is inmiddels de zesde week voor San op het Norquest College. Langzaam maar zeker begint ze zich meer op haar gemak te voelen en heeft ze aansluiting gevonden bij een aantal medestudenten. Wat ze zo miste hier op College zoals vriendinnen en elkaar helpen begint ze nu ook hier te ervaren. Dit is fijn en het geeft meer rust en vertrouwen en ook vooral warmte.
Onze supervrouw had deze week een voor haar doen zeer tegenvallend cijfer, in dit geval voor Engels (4.3). San kwam behoorlijk pissed off van school en blijkt getalenteerd te zijn in het uiten van Engelse schuttingtaal van een, zeker voor Canadesen, bedenkelijk niveau. Ik laat haar even uitrazen en samen kijken we naar het roodgekleurde verbeterwerk van haar lerares. Rik keek ook even mee en gaf ongezouten zijn mening "dit is je reinste bullshit". San besloot de confrontatie aan te gaan met deze lereares, "is ze nou helemaal belazerd, ik ben pas 2 maanden hier en mijn Engels kan dan nog niet perfect zijn". Ja, lieve trouwe lezers, hier heeft San een punt. Soms snappen de mensen hier niet dat we hier nog zo kort zijn, want yes your English is soooooo good!
Gisteren was dan het gesprek met haar Engelse plaaggeest, San heeft haar lerares uitgelegd dat ze misschien wel twee keer zo hard moet leren als de rest ivm het medische Engels, nieuwe leertechnieken en natuurlijk ook het begrip van de Engelse taal. San onderstreepte dit door haar te confronteren met een paar Nederlandse woorden, zoals school enzo want dan hoor je de gggggh zo lekker en we weten dat de Canadesen deze g alleen goed uit kunnen spreken bij het overgeven of rochelen. Mogelijk geconfronteerd met haar eigen falen van het goed uitspreken van het woord school heeft de lerares gecapituleerd en San haar cijfer verhoogd naar een 6.3, kijk dat vind ik nou klasse, zowel van San als van de lerares. Deze deed San dan ook het aanbod om haar voor het tweede proefwerk meer te gaan begeleiden en als ze vragen had kon San haar altijd bereiken.

Onze oudste telg die is verwend door de principal (directeur) van de school met 3 academische vakken, heeft een uitstekend cijfer gehaald voor Science (8.3). Vandaag had Rik een proefwerk Math (wiskunde) en volgens hem zit er wederom een goed cijfer aan te komen. Ja, alle lessen die Rik van Opa Jaap heeft gehad beginnen ook hier zijn vruchten af te werpen.
Rik en Koen missen hun oma's en opa's, maar ik weet dat mijn vader meekijkt en we weten dat onze ouders dit jaar op bezoek komen en dat is een heel fijn vooruitzicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten