maandag 18 februari 2013

Rocky Mountains

Vanmorgen bijtijds met zijn allen in de auto gestapt en op weg naar Jasper, gelegen in de majestueuze Rocky Mountains. Rik en Koen hebben deze impossante bergenketen nog niet eerder mogen aanschouwen, we waren dus vooral zeer benieuwd naar hun reacties. Eerst de auto volgetankt (blijft een leuke aangelegenheid met deze benzineprijzen), en toen de Highway 16 genomen. Vandaag was het een nationale feestdag (Family Day) en we rekenden eigenlijk op de nodige drukte richting de Rockies. Het was inderdaad "heel druk" want we zagen toch regelmatig een auto of vrachtwagen rijden, normaal heb je stukken van zo'n 5 minuten dat je niemand tegen komt.
Het was bewolkt en somber weer bij zo'n -6 C. Hoe dichter we bij de Rockies kwamen hoe kouder het werd, het zonnetje begon ook zijn best te doen en we zaten reikhalzend uit te kijken naar het panorama vullend spektakel.We reden in de Foothills, een glooiend heuvellandschap welke overgaat in zijn grotere familie de Rockies. Na het nemen van de zoveelste heuvel stokte de adem bij ons vieren want op de top aangekomen zagen we de hele horizon gevuld met machtige bergen met veel sneeuw op de flanken en pieken.

Rik en Koen trokken hun mobieltjes sneller tevoorschijn dan Billy the Kid in zijn gloriedagen. De ene foto na de andere werd geschoten en voor we er erg in hadden reden we tussen werkelijk enorme bergen. Onze jongens waren en zijn diep onder de indruk, nog maar net bekomen van het prachtige moment moesten we op de remmen. Voor ons reden een paar auto's stapvoets want er liep een kudde berggeiten midden op de weg en het leek van een afstand of ze aan het grazen waren. Voor de oplettende lezers, die hebben natuurlijk allang door dat je niet op asfalt kunt grazen (toch......), ik zal u laten delen in mijn schat aan kennis....... De wegen zijn voor deze dieren de ideale locatie om hun zoutvoorraad aan te vullen, juist omdat ze daar zout strooien haha.Het viel me op dat de dieren nou niet echt onder de indruk zijn van auto's, we hebben ook kuddes Elk gezien en herten. Ook deze vlak langs de weg, er wordt in deze nationale parken niet gejaagd en dit merk je aan de niet al te schuwe hoefdieren.

Onderweg naar Jasper zijn er talrijke bezienswaardigheden zoals meren, rivieren, watervallen en canyons.


Wij zijn naar de Maligne Canyon gegaan, een bevroren waterval in een ruim 35 meter diepe canyon. Prachtig! Het was een glibberige bevroren en besneeuwde hike er naar toe. Onderweg verloor ondergetekende zijn evenwicht en viel gracieus ter aarde (sneeuw) en veroorzaakte een aardbeving welke tot in Groningen geregistreerd moet zijn. Tijdens het neerdreunen voelde ik een harde knak in mijn onderrug, ik schrok me rot en dacht als eerste "shit daar gaat mijn sporttest".
Bij het opkrabbelen met mijn soepele bijna 2 meter lange lichaam voelde ik dat het leek alsof een zeer getalenteerde chiropracter gewapend met een voorhamer precies op de goede plek een megadreun had uitgedeeld. Ik voelde mij als herboren, ik had al maanden last van een stijve onderrug en vlak na mijn val sprong ik al snel weer rond als een dartel veulen.....
Terwijl ik dit epos aan u openbaar voel ik mij inmiddels als Mike Tyson die 8 ronden te lang in de ring is blijven staan. San heeft een kruik gelegd op mijn schouder en stoer hou ik vol dat het geen pijn doet. Maar genoeg met mijn gezever.


Hierna naar Jasper gereden, een heel leuk en pittoresk stadje (5000 inwoners) geklemd tussen de bergen. De straatjes staan vol met souvenirwinkels met ook prachtig indianen houtsnijwerk en beeldhouwwerk. Hier hebben we lekker even geslenterd en uiteraard heeft San de plaatselijke middenstand een financiele meevaller gegeven door ook hier wat souvenirs aan te schaffen. Hierna nog genoten van de omgeving en rond 16.30 uur weer begonnen aan de terugweg (afstand van St Albert-Jasper is 350km).

Wat een heerlijke dag en wat is het hier toch ongelooflijk mooi.
En voor de liefhebbers hopelijk genoeg foto's.........
Wat de reacties betreft; graag je naam erbij want anoniem eronder staat zo anoniem......

8 opmerkingen:

 1. Ziet er fantastisch uit. Ik snap wel dat jullie onder de indruk waren. Leuk die geiten op de weg!
  Hoe bevalt jullie nieuwe onderkomen?
  Grt. de Brusjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het nieuwe huis bevalt goed. Een gewoon huis, gezellig en niet zo heeeeel groot.

   Verwijderen
 2. Zo leuk om al jullie avonturen te lezen. Frenk je hebt talent om schrijver te worden!!! De foto's zien er echt fantastisch uit. Mocht ik ooit in mijn leven de gelegenheid krijgen, dan ga ik zeker een keer naar canada.
  Groetjes shirley

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je compliment. Misschien ga ik wel een boek schrijven over onze emigratie.

   Verwijderen
 3. Met een fijne stapel were, lees ik zo de blogs uit Zwitserland en Canada en I was thinking to myself, what a lucky bastards. Het is but that you know it. Enne leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, we zijn gelukkig en moe, hebben net weer de hele zooi verhuisd.

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. Hoi Petra,

   Je test test bericht is ontvangen. San en ik hebben lopen piekeren wie je bent, vergeef ons we weten het even niet.

   Groetjes,
   Frank

   Verwijderen