zaterdag 16 februari 2013

huiraad en zo

Gisteren was het een fysiek dagje voor mijzelf en voor San vooral een geestelijk inspannende ochtend.
Kelly stond al vroeg voor de deur met zijn truck en trailer. Eerst een bakkie koffie en toen de eerste lading dozen opgeladen. Hierna naar het nieuwe huis en de boel weer uitgeladen, dit proces hebben we nog twee keer herhaald. We vonden allebei toch wel dat we iets minder kracht hadden dan zo'n 100 jaar geleden...... Vooral bij de grotere meubelstukken vloekten we er allebei in het Nederlands op los, Kelly heeft een indrukwekkende vocabulaire op dit gebied en vooral zijn Canadese accent is hilarisch. In een betrekkelijk korte tijd is Kelly een hele goede vriend geworden en staat altijd klaar met goede raad of hulp zoals vandaag. In een woord geweldig!

San was er na haar examen ook weer bij om te helpen. Ze vond het examen weer moeilijk, stomme vraagstelling, enz. Kelly en ik wierpen elkaar een blik van verstandhouding toe en knikten beiden beleefd bij het aanhoren van haar relaas, en op zijn Canadees zeg je dan als man "yes dear". Onze vermoedens bleken juist want toen San haar cijfer zag via internet schreeuwde ze het uit van geluk, een 7 en overall een 7.3. Daar kun je mee thuis komen en ze is meteen geslaagd voor het eerste deel anatomie. Rik kwam ook wat vroeger thuis ivm de nationale feestag van as maandag (Family Day), hij had ook goed nieuws want hij had een 9.1 voor Math, klasse Rik!
Het bleek de goed nieuws show want ook ik had positief nieuws, een email van Alberta Parks,"gefeliciteerd, u zit in de volgende fase".

Koen was de hele dag thuis, hij is steeds heel moe en dan trekt hij het mentaal ook niet meer. We zullen dan ook een voor Koen vervelende beslissing moeten nemen en dat is stoppen met Sports Academy. je kunt volgens onze bescheiden mening niet 6 dagen per week voetballen (training en wedstrijden) als je in de groei en prille puberteit zit. Tijdens dit soort dippen heeft Koen last van heimwee wat weer te relateren valt aan de fysieke en mentale belasting. Vandaag zit hij weer goed in zijn vel want zijn vriend Mac is hier thuis en die twee kunnen heel goed met elkaar door de bocht.

Wij hopen dat jullie de berichten leuk vinden, we zouden eventuele reacties erg op prijs stellen.

3 opmerkingen: