donderdag 7 februari 2013

Eindelijk heeft San haar definitieve cijfers van haar eerste 2 examens anatomie binnen. Ondanks het feit dat San dacht dat het eerste examen in het Chinees was heeft ze toch een 6.9 gehaald! Tel hierbij de 8.3 voor haar 2e examen bij en je hebt een gemiddelde van 7.6 (!)
Ik had al zo'n gevoel, want als San zegt en zucht dat ze het slecht heeft gedaan en voor haar doen pittig gestresst overkomt, blijkt elke keer weer het tegendeel en zijn haar cijfers gewoon goed. Kortom een uitstekend resultaat in haar eerste en zwaarste semester, anatomie is een van de pittigste vakken, dus dit geeft de burger moed. Maar er nadert al weer snel een nieuw lagedruk gebied want volgende week heeft ze haar final exam voor anatomie. Dus als u leest dat mijn vrouw ietwat gespannen overkomt en soms dingen zegt of doet die we niet van haar gewend zijn dan...... juist goed gedacht, dan zit het wel snor met haar resultaat!

Vandaag hebben we gekeken naar een nieuw bed voor ons, we hebben in ieder geval een keuze gemaakt voor de maatvoering, namelijk de King size; Wow wat een space, het idee alleen al dat ik me ongeneerd kan omdraaien zonder mijn partner te lanceren in een baan om de aarde geeft me nu al een gevoel van innerlijke rust. Als we dit kunnen combineren met een goede prijs/kwaliteit verhouding dan is hier sprake van een win win situatie. Morgen nog even naar de lokale IKEA, deze hebben een aantal leuke bedden/matrassen voor een fijn prijsje, heel belangrijk want onze mannen en de komende visite uit Nederland hebben ook een bed nodig. We kregen gisteren te horen dat de basement een week later klaar is dan gepland. In ieder geval verhuizen we onze spullen op de 15e, Kelly had hier speciaal een vrije dag voor genomen dus maken we dankbaar gebruik van zijn enorme truck en aanhanger en natuurlijk van Kelly zelf.

Vandaag met Kelly naar een huidenhandel geweest, ja u leest het goed, zeg maar een soort van Hudson Bay Company. Toen we binnenkwamen drong er een hele speciale en specifieke geur mijn neusgaten binnen. De geur van geprepareerde huiden van; Zwarte en Grizzly beren, Wolven, Bevers, Dassen, Marters, Vossen, Herten, Elanden, enz, enz. De Partij voor de Dieren heeft hier werkelijk waar niets te zoeken en zou de gemiddelde politicus van deze geitewollen sokken brigade in een stevige depressie storten. Wij daarentegen vonden het vooral indrukwekkend, de zaak wordt gerund door de First Nations (Indianen) en het leek wel of de tijd hier heeft stil gestaan. Alles op het gebied van het prepareren van de huiden, het roken van wild en vis, traditioneel schoeisel, vallen voor dieren, veren voor hoofdtooien, enz, enz zijn hier te vinden. Ik heb voor Koen een soort van beddensprei gekocht met daarop de afbeelding van een Wolf. Koen is gek op knuffels en straks heeft hij een mega vriend op zijn bed. De jongens kunnen niet wachten om hun kamers in te richten, hun eigen stekkie, iets waarvan ze kunnen zeggen dit is thuis.

2 opmerkingen: