zondag 13 januari 2013

wandelingetje

Vanmorgen werden Frenk en Koen opgehaald door Kelly en de tweeling voor een wandeling in de natuur. Niet zoals gepland naar de Rockies want de temperatuur hier was al -16, in de bergen rond
-25. We reden eerst zo'n 1,5 uur naar het noorden waar Kelly een jachtgebied heeft. Hier een kleine 3 uur gelopen. Veel beverdammen en ongerepte natuur.


We zagen een eland met kalf, verschillende soorten herten en coyotes. De coyotes zijn hier als het ware vogelvrij verklaard, voor iedere coyote die je schiet krijg je $100,-...........................(er schijnen er teveel te zijn en vooral de boeren hebben veel last van deze dieren). Het vee wordt hier niet zoals in Nederland als het koud wordt binnengehaald maar staat het hele jaar buiten. Waar we gewandeld hebben lopen cougars (poema's), wolven, coyotes en beren, en heeft het vee het zwaar te verduren.
Koen heeft ook geoefend met de boog wat hier een toegestaan jachtwapen is. Na een paar keer schieten had hij het al onder de knie en schoot als een grote kerel.
De trouwe volger mist natuurlijk Rik en San. Rik wilde uitslapen en San wilde aan haar huiswerk en op bezoek bij haar vriendin Adriana.

Na de wandeling hebben we een bezoek gebracht aan een zgn gunstore in Edmonton. Ongelooflijk je weet gewoon niet waar je moet kijken. Rijen geweren, kleding, tenten, opgezette dieren, enz, enz.Hierna wat gegeten en terug naar huis. San zat bij Adriana en het was heel gezellig. Hierna naar huis en met zijn vieren gegeten. Koen ging al vroeg naar zijn bed, hij was moe van alle inspanning in de koude buitenlucht. Rik heeft het druk met zijn sociale media en PS3.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten