woensdag 16 januari 2013

griep

De griep heeft toegeslagen en hoe! San kwam al gammel van school gisteren en ging tegen de avond klapperend van de koorts naar bed. 's Avonds werd ik gebeld door de voetbalcoach van Koen dat hij zich niet lekker voelde en of ik hem wilde ophalen. Ook Koen blijkt de griep te hebben.
San en Koen zitten of liggen allebei te hoesten en te zweten en weten niet waar ze het moeten zoeken.
Rik klaagde net over pijn in zijn hoofd dus zuster Frenk is alert of ook Rik in zijn bed moet blijven.
Je hoort hier veel over de griep, zal wel wat te maken hebben met de soms extreme temperaturen.

De benzineprijzen zijn hier al een tijdje aan het dalen, nu zo'n $0.91, dat is omgerekend 69 eurocent.
Dat is best lekker want ons middenklassertje heeft best wel dorst zo af en toe. Kom je in de supermarkt beste mensen dan wordt er wel een aanslag gedaan op ons zuinige Nederlanders. Toen ik laatst een stuk vlees haalde bij de slager en hij de prijs noemde zei ik; "ik vroeg alleen om een stukje vlees, niet dat ik de hele winkel wilde kopen". Mijn humor is nog niet doorgedrongen in dit werelddeel, de arme man zijn mond staat waarschijnlijk nog steeds open. Ik ben de optie aan het overdenken om op een zogenaamde bizon farm zelf een bizon te schieten en dan een plaatselijke uitbener het vlees te laten verzorgen. Dan ben je een stuk goedkoper uit en dat vinden us Nederlanders best wel lekker.

Rik gaat morgen met me mee boodschappen doen en dat vind ik heel gezellig. Hij heeft een goed oog voor vooral de lekkere dingen en gooit dit enthousiast en in grote hoeveelheden in het boodschappen karretje. Ik moet hem dan ook regelmatig afremmen en hem wijzen op de prijzen die bij de populaire artikelen staan vermeld. Als we bij de kassa staan en hij het eindbedrag ziet dan knikt hij begrijpend naar me en lopen we lachend naar de auto.

Ik ga me weer wijden aan mijn zieke schatjes die hopelijk snel weer beter zijn.


2 opmerkingen:

  1. Doe je wel San haar zusterpak aan. Beterschap daar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niet alleen in dat werelddeel begrijpt men jouw humor niet.

    Groet Danny

    BeantwoordenVerwijderen