maandag 28 januari 2013

diepvries

Morgen wordt er een gevoelstemperatuur van -34 verwacht en de rest van de week blijft het frisjes met wat sneeuw. Ik kan niet zeggen dat dit niet koud is maar ik kan wel zeggen dat het went.
Ik heb veel respect voor al het wild dat met deze winters moet omgaan om te overleven. We zien wel dat bv de herten, elanden en coyotes zich wat meer laten zien in de bewoonde wereld. In de zomers trekken ze zich wat meer terug in de bossen.

Rik moet donderdag weer naar school want dan start het nieuwe semester en dan zal hij mee moeten met de rest. We zijn heel benieuwd hoe hij gaat scoren en zullen hierop de hoogte en zwaarte van zijn studie op aanpassen.
Koen is vandaag weer naar school, hij past zich goed aan en we staan verbaasd hoe snel hij zich het Engels eigen maakt. Hij kan ook al de accenten immiteren en dan liggen we allemaal in een deuk. Koen zijn aanstekelijke lach doet het ook heel goed op school, hij krijgt steeds meer vrienden en dat helpt uitstekend tegen heimwee gevoelens. Ook Rik krijgt steeds meer aansluiting en er begint zich een vast groepje te vormen waar hij vooral samen mee sport, ook bij hem zijn de heimwee gevoelens steeds zeldzamer.
Als we gaan verhuizen dan mogen Rik en Koen een feestje geven voor hun vrienden, onze mannen (en wij ook) hebben zin in ons "eigen" stekkie.

Ik ben voorzichtig op zoek gegaan naar (een hele goedkope) 2e auto. Ik ga deze week en de komende weken veel cursussen volgen en kan dan niet meer San en de jongens ophalen en wegbrengen en noem maar op. Een 2e auto is een must en is hier ook een vereiste want de afstanden zijn hier compleet maar dan ook echt giga anders dan in Nederland. Ik heb net gesolliciteerd op een baan in een nabijgelegen county als een Peace Officer. Het buitengebied van deze county is een stuk groter dan het grondgebied van Edmonton, enorm dus.
Ik ga zo nog even naar de RCMP voor een gesprek en begin al aardig te netwerken, al zeg ik het zelf.

Met San gaat het elke dag wat beter, de griep heeft haar een zware opdonder gegeven en ze heeft veel moeite om weer op kracht te komen. Deze week moet ze 2 examens doen en een assessment dus ze kan nog niet echt tot rust komen. Volgende week staan er geen testen op het programma en dan hebben we het weekend om wat met ons vieren te gaan doen. Ik ben aan het kijken voor het huren van sneeuwscooters en ergens de trails te gaan verkennen.

1 opmerking:

  1. Snowmobiel huuren strake plan moet je altijd doen
    en echte aanrader.

    BeantwoordenVerwijderen