vrijdag 11 januari 2013

De temperaturen waren mild voor ruim een week, sinds gisteren zijn ze weer gedaald naar rond -20.
We hebben begrepen dat er na 2 nachtvorsten in Nederland alweer volop over de Elfstedentocht wordt gesproken, uiteraard hopen we dat deze tocht der tochten weer eens georganiseerd kan worden.

San heeft haar eerste week College achter de rug. Ik heb haar vanmiddag opgehaald van het busstation, ze was, op zijn zachtst gezegd, helemaal uitgewoond. Vooral het Engels in bv anatomie is zwaar en als je dan in de klas zit als enige Europeaan is dit niet eenvoudig. In Nederland had je dan toch tenminste een aantal gelijkgestemden waar je je als het ware aan kunt optrekken.
Verder te horen gekregen dat er de nodige testen op het programma staan voor de komende weken, met de "rustgevende" gedachte dat als je een vak niet haalt je niet naar het volgende semester mag.
Kortom niet geheel een lekkere eerste studieweek.

De scholen van Rik en Koen zijn ook weer begonnen, Koen is 2 dagen niet naar school geweest, waarschijnlijk een buikgriep. Rik was vandaag eerder klaar van school want hij hoefde een aantal proefwerken niet te maken, dit ivm de testen voor het eerste semester. Ja is inderdaad vaak niet zo goed te vatten, het schoolsysteem hier is dus 100% anders dan in Nederland. Af en toe vragen we ons af of ze nog wel iets leren met al hun sportlessen enzo.

Het solliciteren van Frenk houdt nog niet over, deze week wel een interview gehad met een job consultant en wellicht komt er wat aan....
Vandaag was het weer tijd om sneeuw te schuiven, er is niet veel gevallen de laatste tijd. De vogels in de tuin lijken onverzadigbaar, het is heel druk met gevederde vrienden en ze presteren het in 2 dagen tijd het vogelvoerhuisje leeg te eten. Af en toe zien we een coyote lopen, aan de sporen te zien in de tuin lopen ze daar ook ('s nachts). Morgen een verjaardag en zondag gaan Rik, Koen en Frenk richting de Rockies om te hiken en te spotten waar de Bighornsheeps uithangen.

1 opmerking:

  1. Het leven daar gaat nu echt voor jullie beginnen daar. Jullie hebben al zoveel overwonnen dit gaat ook wel lukken. Ik ben benieuwd naar de hike foto's in de Rockies. Dat zal fantastisch beeldmateriaal opleveren. Succes met school en solliciteren. Grt. de Brusjes

    BeantwoordenVerwijderen