woensdag 2 januari 2013

container in zicht!

Vanmorgen zijn San en ik naar de douna gegaan bij het Edmonton International Airport om onze container in te klaren. We hadden een enorme papierberg bij ons, de dounebeambte begon te stralen bij al dat papier, een half uurtje later had hij onze berg verdubbeld.......
Hierna moesten wij naar een loket 2 meter verderop, hier werd de berg weer gehalveerd en kregen we nog een document mee. Snel weer naar huis waar San de boel heeft ingescand en gestuurd naar de rederij in Vancouver. Vanmiddag kregen we het goede nieuws dat de container morgenmiddag bij "ons" huis staat en uitgeladen kan worden.

Er werd ons medegedeeld door de doune dat, ondanks we nog geen permanente status hebben, we wel een auto mogen kopen in de USA (als we dit zouden willen), auto's zijn daar veel goedkoper dan in Canada. We hebben al een auto, maar de mogelijkheid werd ons geboden om bv in Montana te gaan shoppen. Dit doen we voorlopig dus niet want we willen onze spaarcentjes zo lang mogelijk intakt laten.

Rik ging vanmiddag met een schoolmaat naar de sportschool. Hij wordt met de dag breder en hij heeft het naar zijn zin. Zeker nu we via de PS3 een programma hebben genomen waardoor je toegang hebt tot zo'n 30.000 films, tv series, Discovery en National Geographic, enz, enz. Eerste maand is gratis en dan $8,- per maand (valt dus mee).
Koen was uitgenodigd om te komen zwemmen bij Dick en Bonnie, zij wonen in een condo aan de rand van St Albert. Beneden is een zwembad en whirlpool waar ze heerlijk konden ravotten. Wij mochten mee eten en het was weer heel gezellig.

Ik werd vandaag benaderd om een cursus te doen voor Peace Officer in Calgary. Het gaat hier om een week in maart waar ik dan 5 dagen wordt geinstrueerd in de Canadese wetgeving en praktijk qua aanhouden, toepassen van geweld en geweldsmiddelen, enz. Als ik dit haal dan kan ik eventueel beedigd worden.

En we hebben vandaag post gekregen! Na ons bezoek vorige week in het plaatselijke postkantoor zijn ze hard op zoek gegaan en hebben onze post gevonden en het pakket wat Pa van Velzen had gestuurd! Dus eindelijk is het gelukt, we hadden een aantal kerstkaarten, wat Canadese post en 2 blauwe brieven uit Nederland (leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker........) Ons huisadres is dus niet ons postadres.


                                                          De Canadese brievenbussen

2 opmerkingen:

  1. I think Rik and Koen should come shopping with me to get me a ps 3 also...I like the 8 dollars a month....I need them to hook it up for me...then I can save a bunch of money!!!

    elly

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen Fam Klinge de beste wensen een een voorspoedig 2013 gewenst voor jullie allemaal.
    Groeten van K9 doghandler van Hoof.( a.van.hoof@pzh.nl )

    BeantwoordenVerwijderen