dinsdag 15 januari 2013

boven nul

Het is nu in Nederland kouder dan in St Albert........Het is nu (08.00 uur) +5C en de afgelopen nacht heeft het niet gevroren. Ze voorspellen aan het einde van de week 's nachts rond -20 en overdag rond de -13.
Vanmorgen rook het naar dennebomen en andere geuren die we hier nog niet eerder hebben geroken. Heel gek eigenlijk als je je realiseert dat we dus al die tijd buiten niets hebben kunnen ruiken. Bij bv -20 is het verstandig om door je neus in te ademen, wat je dan voelt is dat het vocht in je neus onmiddelijk bevriest.Je hoort als het ware het geknisper in je neus tijdens het bevriezen en je ruikt dan dus niets meer.

Ik bracht vanmorgen Susanne naar de bus en wat hier opvalt is dat het verkeer geen enkele last heeft van sneeuw of ijs op de wegen. Er wordt wel rustiger gereden als het glad is, men houdt ruimschoots afstand waardoor je meer tijd krijgt om te remmen.

Rik en Koen hadden weer de nodige moeite om uit bed te komen, hier moeten ze er om 06.30 uur uit, in Nederland konden ze een uurtje langer blijven liggen. Hier geen latere begintijden qua lesrooster, elke dag dezelfde tijden. Vanmorgen hadden onze jongens behoorlijke last van heimwee, vooral Koen had het zwaar. Voordat ze naar school gingen hebben we nog even goed kunnen praten en zijn ze naar school gegaan. Vanmiddag haal ik Koen dan weer op bij het sportcentrum na zijn sports academy en wordt Rik door de schoolbus thuis gebracht. Rik heeft vandaag Iron Hawk (krachttraining) op school, we zien dat zijn spieren zich behoorlijk aan het ontwikkelen zijn. Deze week hebben onze jongens het nog redelijk rustig op school, volgende week kunnen ze aan de bak van dan begint het nieuwe semester.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten