vrijdag 14 december 2012

West edmonton Mall.


Vandaag alweer vrijdag. We zijn vandaag al 2 weken in Canada. De meeste zaken zjjn geregeld. Dus tijd voor ontspanning. De jongens zijn vrij vandaag van school omdat de docenten moeten studeren. Geeft ons mooi de gelegenheid om naar West Edmonton Mall te gaan. Ook wel WEM genoemd. Via de Anthony Henday ( = een snelweg/ ring om Edmonton heen). Eenmaal aangekomen zijn we toch wel sprakeloos. Wow. De buitenkant is al giga.


We gaan een winkel binnen aan de zijkant genaamd Simons. Door de winkel heengelopen komen we in een van de  zijgedeeltes van de mall. Met een mooie kerstboom.


                         

Naar beneden kijkend langs de kerst boom zien we een midget golf baan.

We zijn nog geen 5 minuten binnen en vallen nu al van de ene verbazing in de andere. We lopen langs de boom naar het midden van de mall en zien.......de Santa Maria.


Van boven naar beneden langs giga veel winkels komen we uit bij een (natuurlijk) giga ruimte met alleen maar eetenten. A&W, Wok and Box, New York fries, Kentucky Fry Chicken, Subway en nog vele andere oosterse en Canadese eettenten. Daar even lekker wat gegeten en weer verder met verbazen langs de vele winkels. We slaan een hoek om en.... het zwembad.We gaan weer naar boven waar we voor Koen en Frenk nieuwe schoenen kopen. Afijn je snapt het al. We gaan daar de hoek om en zien vervolgens een verdieping lager de ijsbaan.

 

Winkels, winkels en nog eens winkels. Alles even schoon en mooi. Ook voor de kleintjes hebben ze een pretpark binnen de muren van de mall.En veel waterdingen door de hele mall. En langs veel van de fonteinen kan je zitten.Na bijna 5 uur slenteren en we pas de helft gezien te hebben gaan we naar huis. Pffff wat een geweldig winkelcentrum. De een na grootste ter wereld. 's avonds lekker thuis op de bank en morgen weer een nieuwe dag.

PS. Als je op de foto's klikt krijg je ze groter in beeld.

3 opmerkingen:

 1. Wow dat is een gaaf winkelcentrum! Leuk hoor allemaal. Gr. Linda koster

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig... Wil ik ook zo'n winkelcentrum!!! Jaloers nu ;)! Zijn jullie wel uiteindelijk geslaagd met de schoenen voor de mannen?

  Leuk om de blogs te lezen en wij hopen dat er nog vele volgen.

  Groetjes uit de Meern en een speciale knuffel voor Frenk van Danny en een beetje van mij.

  We missen je wel hoor Frenk! Geen goed gesprek meer hier aan tafel met een bak koffie met weemoed denken wij hier aan terug!

  Geniet van al het moois dat gaat komen familie Klinge!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. he wat leuk dit allemaal te lezen en vooral de foto,s er bij top zeg ik ben ook stinkend jaloers ik wil ook zo shoppen.vet hoor.x

  BeantwoordenVerwijderen