zondag 30 december 2012

Warmer..........

Eindelijk niet meer zo heel erg koud, vandaag zo'n -4 graden en dat is lekker, zeker als je in een diepvries hebt gezeten. We hebben dan ook lekker gewandeld en de spreekwoordelijk frisse neus gehaald.
Vanmorgen ontbrak Koen voor de tweede keer aan het ontbijt, hij mocht twee keer achter elkaar blijven logeren bij twee vrienden. Vanmiddag hebben we hem opgehaald met vierkante ogen want joepie ze hadden een Xbox......Rik zat met een maat van school in de sportschool en papa en mama mochten zich kwijten aan de huishoudelijke taken ;) Nog even langs de supermarkt Save on Foods waar ze een snoepafdeling hebben waar je u tegen zegt.


Toen we met Koen terug reden door de besneeuwde akkers en weilanden zagen we opeens een paar bizons (geen grapje). Blijkt bij navraag dat een aantal grootgrondbezitters bizons houden, in ieder geval hadden wij ze nog nooit gezien en was het een speciaal moment.


 
Over fauna gesproken, ik heb vlakbij de veranda een soort van vogelhuisje opgehangen met een vogelzaad automaat o.i.d. De eerste dagen was het nog niet zo druk bij deze vogelzaad drive thru maar vandaag hebben de gevederde vrienden hun locale Mac Donalds gevonden. Veel soorten en uitvoeringen, heel leuk om te zien hoe ze als acrobaten op en aan het huisje hangen. Soorten als de black-capped chickadee, mountain chickadee, ruby-crowned kinglet en nog meer van die tongbrekers.De dieren hebben het hier zwaar, in de achtertuin ligt zo'n 70 cm sneeuw, dus "even" wat op de grond scharrelen is er niet bij, dus met een beetje hulp kunnen ze hun buikje vol eten en hebben wij veel vogels in de tuin.


 Voor Oud & Nieuw zijn we uitgenodigd bij Brian en Sharon, we worden in de middag verwacht en er is dan genoeg eten en drinken om een complete legereenheid te voeden. San heeft dan ook maar aangeboden om 2 appeltaarten te bakken en een berg Hollandse oliebollen want stel je voor dat er niet genoeg te bikken is........
Voor onze mannen staan de sneeuwscooters klaar en de ijsbaan. Dus moeten ze wel hun skibroeken aan alhoewel er rond 00.00 uur een temperatuur van -2 wordt voorspeld. Vuurwerk wordt er ook afgestoken, we hebben hier overigens nog geen knallen van vuurwerk gehoord. Binnen de city limits is het streng verboden vuurwerk af te steken, de gemeente zorgt voor een vuurwerkshow (zoals in Santpoort bij de afsluiting van de feestweek). Buiten de city limits mag je wel vuurwerk afsteken om middernacht.


1 opmerking:

  1. Zie ik daar nou een goudhaantje vliegen bij jullie vogelhuisje!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen