woensdag 26 december 2012

Kerstmis.

Gisteren nog een aantal dingen geregeld. Rik en Koen naar de kapper geweest. Maar ze vinden toch dat mam het beter doet dan de kapper. Daarna voor Koen een snow pants ( skibroek) gekocht. Nog even gauw naar de bank want San haar bankpas deed het niet meer. En hij was pas een week oud.....Waarschijnlijk kon de magneetstrip niet tegen het ijzeren dichtknipgebeuren.  Dus nieuwe pas met hoesje.  Daarna de jongens thuis afgezet en Frenk en San op pad voor wat Christmas shopping.
Onderweg kom je leuke kerstdingen tegen in zo maar een tuin.



Om 5 uur waren we uitgenodigd door de ouders van een klasgenoot van Rik voor een Christmas party. Het was erg gezellig. Om 21.30 uur waren we thuis. Gauw proberen wat mini  moorkopjes te maken.Met behulp van Rik.  Want 1 ste kerstdag waren we uitgenodigd bij Amy en Dirk( je spreekt het uit als durk). Hun zoon Cole speelt bij Koen in het voetbalteam. En wij wilden iets Hollands meenemen.


1e Kerstdag; San stond 's morgens vroeg al te kokkerellen, ze vond dat ze kleine moorkoppen moest maken, waarschijnlijk dacht ze dat het Russische leger ook op bezoek kwam want het was een zeer grote hoeveelheid. Na het wakker worden eerst de pakjes rond onze kerstboom uitpakken. Iedereen was blij met de kadootjes.


Met zijn vieren heerlijk ontbeten en hierna in de auto gestapt naar Dirk en Amy.
Het was zo'n 10 minuten rijden en we kwamen nu in het boerderijen gebied. Hun huis was groot met een groot stuk land erbij. Een enorme woonkamer met keuken en een basement die echt groot was.
De hele familie was uitgenodigd en we werden hartelijk welkom geheten. Bijzonder hoe we toch al heel vaak onvoorwaardelijk opgenomen worden. Het was knetterkoud buiten -26, de jongens gingen skidoo-en en op de quad en schaatsen. Zelfs zij waren niet opgewassen tegen de kou. Gelukkig was er binnen genoeg te doen aan spelletjes, X box, enz. Er waren weer een aantal van oorsprong Nederlanders waaronder de vader en moeder van Dirk en Amy, ze vonden het leuk weer Nederlands te kunnen praten en te eten, er waren kroketten en oliebollen. Dirk had een turkey van 9,5 kg(!) bereid en deze was heerlijk. Amy is van oorsprong Oekraiense en haar familie had een groot scala aan kaloriearme ;) gerechten klaargemaakt welke als kasseien in je maag ploften. Allemaal heerlijk maar vol is vol! Om 23.30 uur reden we weer naar huis, dankbaar voor onze nieuwe vrienden.





1 opmerking:

  1. Wat gezellig zeg! Een groot feest altijd met de feestdagen. Nu maar lekker genieten van de sneeuw en skiën natuurlijk!

    BeantwoordenVerwijderen