zaterdag 1 december 2012

Aangekomen.

Vrijdag ochtend in het hotel ontbeten met de hele familie  (ouders, broers, zus, schoonzussen, zwagers, neefjes). Was heel gezellig. Daarna om half 10 met z'n allen naar Schiphol. Ook van Rik waren er 3 vrienden en vriendinnen en de moeder van een vriendin. Eerst de koffers gedropped en toen afscheid genomen. Een paar traantjes weggepinkt. Toen door de douane. Voor het aan boord gaan door de security check. De nieuwe bodyscan. Susanne ging er aardig gestript in. Riem af, vest uit ( gelukkig nog een hemdje eronder aan), laarzen uit. Heb wel even verteld dat ik het daarbij liet. Dan in een soort van douche cabine met je handen in de lucht.Frenk alleen laarzen uit en riem af  en de jongens alleen de riem af. Frenk en de jongens werden ook nog ouderwets gefouilleerd. Maar helemaal clean. Met 15 min vertraging vertrokken naar Calgary. Frenk en Rik zaten op een stukje van3 stoelen. Waarvan er 1 vrij was en dus konden ze allebei hun lange benen soepel kwijt.
                                          Airbus A330-200  KL 0677 Amsterdam- Calgary


                                          Onderweg komt de zon op.

                                                                                                                 

Calgary vlak voor de landing.
 
 
 
Daar richting de emigratie. Wij nog denken dat we de enige zouden zijn uit "ons" vliegtuig. Hadden we 10 mensen voor ons en achter ons nog eens een stuk of 12. Huh?????? Zal wel. Omdat ons oude dossier naar boven kwam was het even wat verwarrend. Maar na 45 min zaten de visums in de paspoorten en mochten we gauw door naar de aansluitende vlucht naar Edmonton. We hadden nog 45 min voor vertrek en moesten onze koffers nog van de band halen en weer opnieuw inchecken. Onze boarding passes ( uitgeprint thuis op de laptop en prima geschikt om koffers af te leveren op Schiphol) deden het niet op Calgary. De dame die ons hielp hielp ons naar een andere rij voor nieuwe boarding passen. Na onze vraag of we dan de vlucht nog zouden halen over inmiddels 38 min. hielp ze ons naar een andere collega en daar werd duidelijk dat de vlucht vertraging had. Hij vertrok niet om 16.30 maar om 17.10. Pffff. Konden we nog even 5 minuutjes naar buiten voor een frisse neus. Bij de gate aangekomen stortte Koen uit het leven vandaan. het was voor ons inmiddels ook al 1 uur 's nachts. Koen viel op de grond op frenk zijn jas, naast de gate voor de vlucht van Vancouver,als een blok in slaap. Verschillende mensen vroegen ons of het wel goed ging met Koen. Haha. Na onze uitleg over het tijdsverschil begrepen ze dat hij alleen maar lag te slapen. Uiteindelijk om 17.50 uur ( vertraging omdat het vliegtuig steeds de-iced moest worden, de buitentemperatuur was inmiddels -15)   riep de purser  om in het vliegtuig, let this boing  get  going.
                                          De-icen van de vleugels. ( ijsvrij maken).


En jawel. Na 25 min. veilig ( maar wel ruw ) geland op Edmonton International Airport. Met het shuttle busje naar het hotel. Executive Royal Inn Leduc-Nisku at the Edmonton Airport. Na een hambergertje zijn we( Frenk, Susanne en Rik) allemaal om half 9 gaan slapen.Koen sliep al om 20.00 uur.  Alleen de baby van de kamer naast ons vond het nodig om ons ongeveer iedere 45 minuten wakker te brullen. En als ze dan weer stil was na soms 15 soms 60 min en wij net weer in slaap waren begon ze weer. Dus om half 6 's ochtends  maar opgestaan. Om 7 uur een heerlijk ontbijt buffet. Om half 11 kwamen Elly en haar vader ons halen.


                                        Voor het hotel ( -15C) Maar het voelde niet zo koud.
 
 
                                              


Vanmiddag naar St Albert geweest. Nou niet echt in St Albert maar aan de rand heb je de Wallmart ( giga winkel) en daar onze eerste boodschappen gedaan. We zijn alleen op de levensmiddelen afdeling geweest. Niet bij de kleding( mannen, vrouwen, kinderen) , schoenen, bbq's, speelgoed, kookgerei, beddengoed en ga zo nog maar even door. Dat komt nog wel.
Er ligt een paar cm sneeuw. En de temperatuur is tussen de middag -11. Normaal gesproken is de temperatuur -5. Dus het is iets te koud. Maar om nou te zeggen jee wat is het koud, nee. Totaal andere kou dan in Holland. Vanavond lekker gebakken aardappelen, sla en vlees gegeten ( hoe hollands) en om 18.00 uur lag Koen er alweer in. Wij gaan om 19.30 uur. Nadeel van een jetlag. Maar morgen zal het een stuk beter gaan.
2 opmerkingen:

  1. Fijn om te lezen dat jullie goed zijn aangekomen. Nu eerst lekker bijkomen van de reis. Geniet ervan. Tot lezens de Brusjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lees dat de laarzen van Frenk inmiddels ook terecht zijn.

    BeantwoordenVerwijderen